Urmărește emisiunea live



Parlamentele, expresie a democrației. Dialog româno-spaniol, de Ziua Europei

De Ziua Europei, cu puțin timp înainte de semestrul de președinție spaniolă la Consiliul UE, Ambasada României în Regatul Spaniei, în colaborare cu Fundația Ortega-Marañón.

Fundația Ortega-Marañón este un think tank prestigios, aflat sub patronajul regelui Felipe al VI-lea, a organizat conferința „Rolul Uniunii Europene într-o lume în schimbare: perspective parlamentare din Spania și România”.

În deschidere, ambasadorul României în Regatul Spaniei, George Bologan, a declarat: „Avem un eveniment care pune în valoare dialogul parlamentar într-o epocă în care totul se schimbă într-un ritm galopant, în care infocrația eclipsează democrația, în care memoria istorică lipsește și în care, uneori, avem impresia că politica suferă o degradare, cu o polarizare crescândă. Mai presus de orice situație sau interpretare, parlamentele sunt o expresie a democrației și a civilizației, cu atât mai mult într-o perioadă în care barbaria a revenit în Europa cu un război la granițele UE”.

Vasile Dîncu, prezent la reuniune

Din partea României au intervenit dl Vasile Dîncu, președintele comisiei pentru Afaceri Europene din Senatul României și dl Ștefan Mușoiu, președintele comisiei pentru Afaceri Europene din Camera Deputaților, iar din partea Spaniei, dl Pau Mari Klose, președintele comisiei pentru Afaceri Externe din Congresul Deputaților, Marta Gonzalez Vazquez, deputat Parlamentul spaniol și dl Pere Joan Pons Sampietro, purtător de cuvânt al comisiei mixte pentru Afaceri Europene.

În spiritul moștenirii uriașe lăsate de filosoful și scriitorul spaniol José Ortega y Gasset, de la a cărui naștere se împlinesc 140 de ani chiar pe 9 mai, sărbătorirea împreună a Zilei Europei reflectă faptul că, în calitate de europeni, „colaborarea este modul nostru de viață”, anunță Ambasada României în Spania, într-un comunicat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel