Parlamentar irakian: Muniție din România, pentru Statul Islamic. Ambasadorul român neagă

Un parlamentar irakian a declarată că gruparea teroristă Statul Islamic este pe punctul de a cumpăra muniție în valoare de 300 de milioane de dolari din România. 

Ambasadorul român în Irak, Iacob Prada, a negat că statul român ar fi încheiat un contract de armament cu organizaţia jihadistă.

Preşedintele Comisiei parlamentare irakiene pentru Securitate şi Apărare, Hakim Zamili, i-a cerut sâmbătă premierului Haider al-Abadi să intervină imediat pentru a opri furnizarea muniţiei în valoare de 300 de milioane de dolari, achiziţionată de gruparea Stat Islamic (SI) din România şi finanţată dintr-un stat învecinat cu Irakul. 

Ovidiu Tender, audiat la DNA. "M-a bucurat arestarea Alinei Bica"

"Îi cer premierului să intervină imediat pentru a opri SI să achiziţioneze din România muniţia în valoare de 300 de milioane de dolari (...). Acest contract este finanţat dintr-o ţară vecină", se arată într-un comunicat al lui Hakim Zamili.

"Informaţia privind armament românesc şi provizii furnizate grupării SI este incorectă", a declarat ambasadorul român, adăugând că "România nu furnizează armament nici unuia dintre statele învecinate cu Irakul".

"Toate exporturile de armament din Irak sunt aduse la cunoştinţa Guvernului irakian, iar ambasada le are în evidenţă", a adăugat ambasadorul român Iacob Prada.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel