Parlament dizolvat în Marea Britanie. A început campania pentru alegerile anticipate

Campania pentru alegerile legislative anticipate de pe 8 iunie a început în mod oficial miercuri în Marea Britanie odată cu dizolvarea parlamentului, conservatorii aflați la putere cerându-le votanților să o susțină pe șefa guvernului actual, Theresa May, în 'conducerea puternică și stabilă' a țării prin dificila perioadă a negocierilor cu privire la Brexit, transmite DPA.

Sondajele plasează Partidul Conservator cu peste 15 procente în fața laburiștilor, cea mai mare formațiune de opoziție, înaintea a ceea ce mulți analiști consideră a fi un scrutin nenecesar, prin care May vrea să-și sporească puterea printr-o majoritate parlamentară mai consistentă.

Rezultatele unui sondaj Panelbase, publicate miercuri, creditează Partidul Conservator cu 47% din intențiile de vot, în scădere cu două puncte procentuale față de săptămâna trecută, dar cu 17 puncte în fața laburiștilor.

Theresa May le-a cerut votanților ca la alegerile de pe 8 iunie să o susțină la conducerea guvernului și să-i sprijine planurile pentru negocierile privind retragerea țării din Uniunea Europeană, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel