EXCLUSIV  Parlament, dărâmare gard. Daniel Florea, propunere: ”Știu că e un subiect care stârnește rumoare”. Cine se opune

Finalizarea Catedralei Neamului va îngreuna și mai mult traficul dinspre centru spre sectorul 5.

După finalizarea Catedralei Neamului, mii de pelerini și turiști se vor reculege la noul lăcaș de cult. În aceste condiții va crește din nou traficul în zonă, fiind blocată intrarea în Ghencea și Rahova dinspre zona centrală.

O soluție ar fi dărâmarea gardului Parlamentului și construirea unei noi benzi.

Daniel Florea, primarul Sectorului 5, prezent la DC News, a anunțat că a discutat despre acest aspect și a venit cu o propunere.

„Am discutat cu Patriarhia, am discutat și cu Primăria Generală. Știu că e un subiect care stârnește inițial rumoare sau zâmbete, dar trebuie neapărat dat jos gardul, măcar jumătatea care înconjoară Patriarhia. După cum știți, la un moment dat, cum se trece de Parlament urcând spre Marriott, faci stânga și se îngustează pe o bandă, vizavi de Ministerul Apărării, se face o singură bandă. Apoi din nou două, iar mai apoi este o parcare. Colțul respectiv trebuie neapărat rezolvat. Asta se poate rezolva imediat și să se mai facă o bandă. Acestea sunt lucruri pe care le tot discutăm. Cred că am reușit să facem primii pași”, a declarat Daniel Florea.

Soluția New York

Jurnalistul Val Vâlcu a semnalat că, indiferent dacă se va mai realiza o bandă, seara când marea masă a șoferilor se întorc acasă, tot vor exista blocaje. La fel și dimineața când aceștia pleacă. Jurnalistul a propus o soluție adoptată de New York, unde se schimbă dimineața și seara sensurile, reușind astfel să fie mai multe benzi la orele de vârf.

Întrebat dacă se poate face acest lucru dacă zidul va fi dărâmat, Daniel Florea a precizat că: „Toate străzile pe care circulă RATB-ul sunt ale Primăriei Capitalei. Celelalte sunt la Sectoare. Au existat discuții și sunt deja aprobate. Concretizarea lor însă necesită timp, bani și efort conjugat de la mai multe instituții. Pentru a putea dărâma gardul de la Parlament, care e o unitate cu regim special de securitate, îți trebuie nenumărate avize”, a concluzionat primarul.

Cine se opune

„Când președintele Camerei era Valeriu Zgonea spunea că mai avea foarte puțin de rezolvat să dărâme gardul și e foarte sigur că într-o lună se poate dărâma. Nu s-a întâmplat. Cred că sunt unii care din exces de zel nu își dau seama că Parlamentul, care e organul reprezentativ al poporului român și Catedrala, care e monumentul gândirii libere ortodoxiei din România, nu au cum să fie îngrădite”

[citeste si]

Interviul integral poate fi vizionat AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel