Părinții monstru și teroarea de acasă. "Sărută-mă cum mă sărută tata"

fetita
fetita

Justiția din România lasă liberi monștri și părăsește victimele. Abuzul sexual este greu de dovedit cu atât mai mult când victima este un copil. Un copil firav care crede că totul este normal, că "tati" îl iubește așa cum toți tații își iubesc copii, nu va știi că este un abuz până când o a treia persoană nu va interveni. Când intervine, s-ar putea să fie prea târziu. 

Acesta este și cazul Mariei. Salvarea ei a venit într-o zi, mai mult din joacă. I-a spus bunicii că vrea să o sărute aşa cum “se sărută ea cu tati”. Bănuitoare, bunica a chestionat-o pe fetiţă, iar ea i-a povestit totul: cum întotdeauna, la baia de seară, tatăl o atingea şi o săruta şi cum, la final, îi spunea că totul e firesc. Când bunica a încercat să-i vorbească mamei, şocul a fost atât de mare, încât femeia n-a putut să creadă. Tatăl n-a recunoscut niciodată. Şi poate că lucrurile ar fi rămas nelămurite dacă psihologul de la grădiniţă n-ar fi încercat să-i vorbească fetiţei, rugând-o să-i exemplifice pe o păpuşă ce s-a întâmplat. Când copila i-a arătat cu amănunte, psihologul a sunat urgent la Telefonul Copilului. Chiar în ziua aceea cazul a ajuns la Protecţia Copilului, iar tatăl s-a ales cu un dosar penal, scrie Jurnalul Național. Justiţia este marea problemă în aceste cazuri. Abuzul sexual este atât de greu de dovedit, încât de obicei agresorii scapă nepedepsiţi. Şi, când abuzul rămâne nedovedit în Instanţă, tot victima plăteşte cheltuielile de judecată.

“Este nevoie de specialişti care să lucreze cu copilul, de implicarea şi de colaborarea mai multor instituţii, astfel încât victima să poată depăşi trauma, iar agresorul să plătească“, au explicat consultanţii de la Telefonul Copilului, potrivit Jurnalul național. În teorie sună bine. În practică, însă, tăierile de salarii au tăiat și personalul. Sărăcia, criza şi angoasele au dus la creșterea  numărului copiilor traumatizaţi în ultimii ani. Numai în 2011 Direcţia de Protecţie a Copilului a înregistrat 11. 000 de cazuri de copii abuzaţi, neglijaţi şi exploataţi. Dintre acestea, aproape 8.000 au fost neglijări, 1.200 abuz emoţional, 1.800 abuz fizic, 200 exploatare prin muncă şi 512, abuz sexual. Pentru 2.000 dintre situaţii s-a dispus plasamentul urgent şi numai în 600 dintre situaţii, urmărirea penală a agresorului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel