Două evenimente majore, care au avut loc în prima lună a acestui nou an, au stârnit dezbateri ample în societatea românească, accidentul din Munții Apuseni și scandalul cu învățătoarea de la Școala nr. 10 din Capitală. Două cazuri diferite, dar care evocă fiecare în parte, în opinia profesorului universitar Ion-Ovidiu Pânișoară, către cine trebuie să se îndrepte încrederea oamenilor.
[caption id="attachment_419029" align="alignleft" width="310"] Sursa foto: captură video de pe site-ul monitorulsv.ro[/caption]Fără a participa la multe „conferințe” despre cum să găsești oameni în pădure și fără a dispune de echipamente mai mult sau mai puțin sofisticate, un pădurar a dat dovadă de perseverență și de umanitate și a identificat locul în care se aflau victimele accidentului aviatic din Munții Apuseni, amintește profesorul universitar Pânișoară, doctor în Științe ale Educației în cadrul Facultății de Psihologie și Științele Educație. Aceleași caracteristici se pot atribui și miilor de cadre didactice care "construiesc oameni" în condiții dificile, în școli cu toaletă în curte sau în care curentul electric este doar un vis, dar asupra cărora planează gândirea publică cu referire la sistemul de învățământ, consolidată și de scandalul cu învățătoarea Dana Blându.
Citește aici și cum au înțeles copiii de la o grădiniță să se comporte în preajma unui coleg cu cerințe educative speciale
Aceste exemple sunt edificatoare pentru că ele arată că "dacă mai putem avea încredere în ceva atunci când deschidem ochii și vedem realitatea cenușie care ne înconjoară – atunci putem avea încredere în oameni. Mai sunt mulți oameni buni printre noi, trebuie doar să le dăm o șansă să facă ceea ce știu ei mai bine: să își facă meseria…", apreciază specialistul în Educație, profesorul universitar Pânișoară.
Citește mai multe pe performante.ro
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu