Părintele Melchisedec Dobre, fostul stareț al Mănăstririi Cota 1.000 de la Păduchiosu, a trecut la cele veșnice

Protosinghel Melchisedec Dobre  Foto: Arhiepiscopia Târgoviștei
Protosinghel Melchisedec Dobre Foto: Arhiepiscopia Târgoviștei

Pcuv. Protosinghel Melchisedec Dobre, fostul stareț al Mânâstririi Cota 1.000, cu hramurile Înalțarea Domnului, Sfăntul loan lacob Hozevitul și Sfinții Arhangheli,  din comun Moroeni, Dâmbovița, a trecut la cele veșnice.

"A trecut la cele veșnice, la Spitalul din Oravița, după o îndelungată suferință, în urma unei boli grave, Pcuv. Protosinghel Melchisedec Dobre, fostul stareț al Mânăstirii ”Înălțarea Domnului” – Cota 1000 din Com. Moroeni, jud. Dâmbovița.

Timp de 24 de ani, preacuvioșia sa a slujit ca stareț al Mânăstirii ”Înălțarea Domnului – Cota 1000.
Părintele s-a născut la 30 iunie 1968, în Comuna Jurilovca, jud. Tulcea, în familia bunilor creștini, Traian și Elena Dobre, de la care a deprins dragostea pentru slujirea semenilor și a lui Dumnezeu, la sfântul altar. A parcurs cursurile școlii primare și gimnaziale la școala din localitate și ale Liceului de matematică – fizică ”Spiru Haret” din Municipiul Tulcea, în perioada 1984-1988, iar între anii 1996-2000 pe cele ale Facultății de Teologie a Universității ”Valahia” din Târgoviște", precizează Ahiepiscopia Târgoviștei.

"În anul 1995 a fost tuns în monahism, pe seama Mănăstirii ”Stelea” din Târgoviște, fiind apoi viețuitor, pentru scurtă vreme la Mănăstirea ”Peștera Ialomiței”. În anul 1997, îi este încredințată ascultarea de stareț al Mănăstirii ”Înălțarea Domnului – cota 1000”, aflată la vremea aceea în construcție, unde a desfășurat o rodnică activitate edilitară, unde, cu ajutorul familiei sale și cu binecuvântarea și susținerea Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Nifon începând cu anul 2000, a depus eforturi considerabile pentru zidirea bisericii și a corpului de chilii.

Preocupat de viața duhovnicească, dar și de propria instruire, a urmat cursurile de doctorat, în anul 2010, obținând titlul de doctor în istorie în cadrul Universității din Craiova.

A slujit cu râvnă în ogorul Sfintei Biserici, dedicându-și în totalitate viața slujirii monahale și propășirii credinței străbune, pe culmile binecuvântate ale Bucegilor.

Rugăm pe Milostivul Dumnezeu să așeze sufletul său împreună cu drepții și fericiții rugători ai Bisericii Lui Hristos Cel Înviat din morți, întru lumina, pacea și bucuria Împărăției Preasfintei Treimi!
Veșnica lui pomenire!", scrie sursa citată.

Potrivit Arhiepiscopiei Târgoviștei, fostul stare' urmează să fin înmormântat la mănăstirea de la Cota 1.000, fă a ne putea preciza, în acest moment, data. 

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt2
YesMy