Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, la târnosirea bisericii din Fieni, cartierul Berivoiești

Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon va săvârși duminică, 11 decembrie 2022, slujba de târnosire a bisericii Parohiei Berivoiești, cu hramurile „Sf. Împărați Constantin și Elena” și „Acoperământul Maicii Domnului”, din orașul Fieni, cartierul Berivoiești, județul Dâmbovița.

Sfântul locaș, ridicat la inițiativa Mitropolitului Nifon, este construit în formă de cruce, cu o turlă principală deasupra naosului și pridvor deschis, fiind ridicat între anii 2008-2022. În acest sens, au fost utilizate fonduri din partea Arhiepiscopiei Târgoviștei, Consiliului Local al orașului Fieni, Consiliului Județean Dâmbovița, precum și a enoriașilor parohiei, cu implicarea membrilor Consiliului Parohial.

Toți credincioșii care vor dori, bărbați și femei, se vor putea închina și intra în Sfântul Altar, până seara târziu.

Invităm credincioșii să participe la acest eveniment duhovnicesc, începând cu ora 8.00,precizează Arhiepiscopia Târgoviștei într-un comunicat de presă.

Ce spune Jandarmeria

Jandarmii dâmboviţeni şi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile „Matei Basarab” vor asigura duminică, 11 decembrie, începând cu ora 07:00, măsurile de ordine publică pe timpul slujbei religioase oficiate cu ocazia târnosirii bisericii Parohiei Berevoieşti din oraşul Fieni, judeţul Dâmboviţa.

Misiunea jandarmilor este de a asigura protecţia tuturor participanţilor, precum şi desfăşurarea manifestării religioase în condiţii de siguranţă.

Având în vedere faptul că odată cu sfinţirea bisericii este permis accesul femeilor în Sfântul Altar, Jandarmeria Dâmboviţa recomandă celor care vor participa la slujba religioasă să manifeste calm, înţelegere, să dea dovadă de un comportament civilizat şi să aştepte cu răbdare intrarea în biserică, fără a produce dezordine.

Totodată, participanţii la manifestarea religioasă sunt sfătuiţi:
– să respecte indicaţiile jandarmilor şi măsurile stabilite de organizator;
– să solicite, ori de câte ori este nevoie, sprijinul jandarmilor aflaţi în misiune.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel