Părinții, "moși" pentru Doamna. Subiect controversat, "scos la tablă"- SONDAJ

Profesorul Marian Popescu, șeful Comisiei de Etică de la Universitatea din București, ridică, pe blogul său, o discuție despre un subiect controversat: cadourile pentru doamna. 

Profesorul a constatat, când ieșea de la cursuri, la Universitate, că este pregătit târgul de Crăciun din Piața Universității, care va fi deschis vineri. 

"E-adevărat că au început pregătirile pentru Crăciun. E-adevărat și că mame grijulii încep din nou strângerea banilor pentru cadoul pentru Doamna? La grădinițe, la școli. De ce? De ce faceți cadouri colective? Ca să ce? Simțiți nevoia unui 'gest' frumos, de sărbători, de ce nu îl faceți individual? Dar de ce să faceți cadouri?", a scris profesorul Marian Popescu.  

El continuă: "Sub pretextul sărbătorilor, laice sau religioase, facem cadouri, adesea colective, celor care ne educă copiii. Vi se pare bine, corect? 'Așa am simțit că e bine, e frumos, așa se face.' E o cutumă care devine rapid o obligație. Să faci cadou din... obligație. Vi se pare normal? De ce nu ajunge o simplă mulțumire spusă personal: 'Doamna educatoare, doamna învățătoare, vă mulțumesc pentru ce faceți. Copilul meu e pe mâini bune'? E și asta un gest. Frumos. Vorbele bune rămân, vaza aia, sau serviciul de cafea... Dar unii prețuiesc mai mult vaza decât vorba. A, dacă vă gândiți că un cadou mai oblojește rana salariul mic, de ce nu faceți altceva: cereți mărirea salariilor în Educație. Și spuneți personalului didactic că, pentru că apreciați munca lor, vă luptați să cereți guvernanților mărirea salariilor în Educație. În câte școli din România s-au organizat părinții ca să ceară condiții salubre, profesionale de învățare, salarii mai mari pentru personalul didactic?". 

În urma subiectului sensibil ridicat de către profesorul Marian Popescu, vă invităm să votați în sondajul DCNEWS varianta care vi se potrivești și în care credeți. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel