Părinți de succes: Principii de parenting care chiar funcționează...

Societatea actuală este una marcată de un tumult continuu și o schimbare accelerată, motiv pentru care este din ce în ce mai greu pentru un părinte să aibă în minte și să respecte toate acele principii de parenting care să dea roadele pe care le așteaptă. Însă profesorul doctor Ion-Ovidiu Pânișoară, Director, Departamentul de Formare a Profesorilor, la Universitatea din București, atrage atenția că Steinberg pune punctul pe „i” atunci când subliniază câteva principii de parenting de care nu se poate să nu se țină seama.

- Un aspect important este iubirea (care trebuie arătată permanent copilului, acesta trebuie să fie sigur de asta). Unii părinți pot să se teamă că prea multă iubire (sau dacă aceasta este arătată prea des/prea mult/într-un mod nepotrivit) poate să „strice" copilul. Dimpotrivă, iubirea pe care i-o purtați copilului o să-i ofere acestuia un sentiment de siguranță extraordinar. Dar nu uitați, spune autorul, că fiul/fiica dumneavoastră știu foarte bine diferența dintre iubirea adevărată și iubirea care este „cumpărată" (prin cadouri nenumărate spre exemplu).

Citește și: Părinți de succes: Poveștile Diandrei, scrise cu gândul la ce vor copiii să audă

- Trebuie să deveniți mai degrabă un părinte proactiv decât unul reactiv. Trebuie să vă gândiți permanent la cum puteți să fiți un părinte mai bun și astfel situațiile neprevăzute de parenting dificil nu o să vă ia prin surprindere.

- Copiii învață prin imitare și ceea ce văd în jur reprezintă o lecție permanentă pentru ei. De aceea părintele trebuie să uite că el reprezintă un model pentru copil și că orice deviere de comportament o să fie reprodusă cumva – mai devreme sau mai târziu – și în conduita copilului.

[citeste si]

- Trebuie să învățați să răspundeți le nevoile emoționale ale copilului dumneavoastră.

Dar pentru ca un astfel de lucru să se întâmple trebuie să înțelegeți foarte bine dezvoltarea emoțională a copilului.

Citește mai multe pe performante.ro

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel