Părinți de succes: Gest simplu pe care profesorul uită adeseori să îl facă în timpul orei

REZULTATE TITULARIZARE 2018 edu.ro Gorj NOTE titularizare 2018.
REZULTATE TITULARIZARE 2018 edu.ro Gorj NOTE titularizare 2018.

Profesorul uită de multe ori să facă un lucru simplu atunci când se află la catedră: să zâmbească, atrage atenția profesorul doctor Ion-Ovidiu Pânișoară, Director, Departamentul de Formare a Profesorilor, la Universitatea din București.

Cadrul didactic își centrează atenția de multe ori pe necesitatea achiziției de informații, însă la fel de important este să se concentreze pe o bună atmosferă în sala de clasă, pe plăcerea elevului de a merge la școală, afirmă specialistul în Educație.

Un profesor nu trebuie doar să predea corect, el trebuie să și zâmbească mai mult, deoarece, potrivit literaturii de specialitate, zâmbetul este cotat ca având rata cea mai mare de succes în a obține o comunicare bună cu celălalt.

Citește și: Părinți de succes: Semnal de alarmă care îi privește pe toți părinții și educatorii

Conform lui Ruckle (2001) există anumiți stimuli ai stării de bine evidențiați la nivelul mimicii, care arată o deschidere și atracție față de interlocutor:

- buzele se umflă și ochii devin mai strălucitori;

- pupilele se lărgesc iar nările încep să fremăte datorită respirației mai precipitate.

Bineînțeles că nu orice tip de zâmbet poate aduce la interlocutor o mare deschidere față de persoana noastră, însă când un profesor merge la oră trebuie să fie bucuros că o face, să fie bucuros de întâlnirea cu elevii săi. Dacă acest lucru nu se întâmplă, dacă merge doar „la serviciu", atunci ratăm șansa ca elevii să fie fericiți. Ei pot să învețe, să aibă performanțe bune, dar dacă nu sunt fericiți toate aceste lucruri se vor pierde în dezvoltarea lor spre viața de adult, avertizează profesorul universitar Pânișoară.

Citește mai multe pe performante.ro

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel