Părinți de succes: Cum recunoști profesorii de neînlocuit

Atunci când rezultatele obținute de un copil la școală sunt excepționale, toți factorii implicați - profesori, părinți - își arogă meritele, ceea ce nu se întâmplă când elevul nu strălucește, vina fiind aruncată de la un mediu educativ la altul. Deși o școală a părinților buni este un proiect care avansează greu, între timp, se poate interveni în educația copilului, identificând și alegând profesorii buni. 

"Dacă părinții nu prea se pot alege, profesorii se pot!", atrage atenția profesorul universitar Ion-Ovidiu Pânișoară, doctor în Științe ale Educației în cadrul Facultății de Psihologie și Științele Educației, semnalând perspectiva interesantă propusă de Fiore și Whitaker (2005), în opinia cărora profesorii ar fi împărțiți în 6 tipuri, grupați în trei categorii de profesori: cei care sunt de neînlocuit, profesorii consistenți și cei care se pot/trebuie înlocuiți.

Deși categoria „de neînlocuit" este uimitoare, doar 5-10 % dintre profesori se încadrează aici.

Care sunt caracteristicile profesorilor de neînlocuit

Sunt cei mai talentați, sunt căutați de părinți atunci când își dau copiii la școala respectivă, elevii îi cataloghează ca fiind cei mai buni.

Profesorii care se încadrează în categoria „de neînlocuit" se împart în profesorii super (The Wows) și profesorii care dezvoltă o influență majoră (The Impacters)

Părinți de succes: Secolul 21 impune schimbări pentru adulți

The Wows sunt profesori care au o influență majoră și asupra celorlalți profesori, fac școala un loc mai bun, generează o atmosferă pozitivă în jurul lor.

The Impacters sunt la fel de buni ca profesorii super, dar își exercită influența doar asupra elevilor (și pot să fie catalogați drept cei mai buni profesori din școală sau din oraș) și nu și asupra colegilor. Uneori trezesc gelozie la alți colegi în funcție de modul în care sunt văzuți de părinți și de comunitate.

Despre profesorii consistenți și cei care trebuie înlocuiți citește pe performante.ro

Părinți de succes: Mai sunt necesare temele pentru acasă?

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel