Părinți de succes. Jocurile video în vacanță, avantaje și dezavantaje

Zilele de vacanță înseamnă mai mult timp la dispoziția copilului. Dacă unii părinți „îi abandonează" pe copii în fața ecranelor telefonului mobil sau al tabletelor, alții intervin și le cer să „meargă afară la soare și aer". Pentru cei care se întreabă care dintre părinți procedează corect, profesorul doctor Ion-Ovidiu Pânișoară, Director, Departamentul de Formare a Profesorilor, la Universitatea din București, oferă câteva date legate de acest subiect. 

Astfel, specialistul în Educație prezintă o listă cu avantajele jocurilor video, potrivit lui Vallieres (2012).

În momentul în care copiii se joacă pe tabletă sau telefon:

• își ameliorează percepția spațiului. Copiii își dezvoltă reprezentarea spațială foarte bine prin jocurile moderne, tridimensionale care le solicită capacitate de orientare în spațiu și atenție. Mai mult decât atât, jocurile video exersează reflexele copiilor și capacitatea acestora de a îndeplini mai multe sarcini în același timp.

[citeste si]

• dezvoltă gândirea logică. Prin joc copiii încearcă soluții variate, au succes sau eșec, învață din propriile greșeli. Mai mult decât atât, anumite jocuri stimulează creativitatea la copii.

• încurajează solidaritatea – este vorba despre jocurile în rețea care pun în valoare capacitatea de a colabora pentru a învinge, pentru a atinge un obiectiv comun.

Citește continuarea pe performante.ro

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel