Parcurile din Sector 2, redeschise. CONTRE între Bădulescu și Popescu

foto ilustrativ
foto ilustrativ

Dan Cristian Popescu, viceprimarul sectorului 2 al Capitalei, a decis redeschiderea parcurilor din sector cu o săptămână înainte de ridicarea stării de urgenţă. Viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu, a afirmat că decizia nu este administrativă şi că încalcă deciziile autorităţilor locale. 

„Măsura nu este ilegală, am luat-o azi (sâmbătă - n.red.). De două săptămâni, monitorizez tot ce se întâmplă și am văzut că oamenii aleargă prin locuri pe care nu ar trebui să alerge. Așa că am deschis parcurile. Măsura nu e ilegală. Nu e un îndemn la relaxare. Mergem pe alee cum mergem pe trotuar. Vreau să menționez din capul locului că toate locurile de joacă, terenurile de sport și foișoarele de recreere din parcuri rămân închise. Scopul meu nu este oferirea unei alternative de petrecere a timpului liber în această perioadă, ci vreau să ofer o variantă mai sigură pentru activitățile sportive și pentru scurtarea perioadei de deplasare.", a declarat la Digi24, Dan-Cristian Popescu, viceprimarul Sectorului 2.

Aurelian Bădulescu, apel la locuitorii Sectorului 2. "Nu este decizia autorităţilor locale"

"Eu, personal, nu sunt nemulțumit de o acțiune individuală a domnului Popescu. Eu sunt nemulțumit și contrariat de modul în care domnul Popescu a înțeles să aplice o decizie personală în detrimentul unui program de măsuri care sunt de evidență publică și sunt gestionate și obligatorii atâta timp cât au fost emise de Comitetul Național pentru Situații de Urgență, care reglementează în mod clar modul în care trebuie împreună să respectăm regulile de distanțare socială și de izolare pentru a evita contaminarea comunitară, lucru care eu cred că nu avea elemente care nu puteau fi încălcate prin această decizie.

Există o hotărâre a Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență al Municipiului București, for tutelar în astfel de situații de urgență, care, în unanimitate, a votat această decizie care era în concordanță cu întreg planul de măsuri luat la nivel național, motiv pentru care consider că, în acest moment, această decizie, care este una personală, nu administrativă.

Rog cetățenii Sectorului 2 să înțeleagă că această măsură este o expresie a voinței domnului Popescu și nu reprezintă punctul de vedere al autorităților naționale și cele locale", a declarat Aurelian Bădulescu.

Parcurile din Capitală ar urma să fie redeschise din data de 15 mai, ca urmare a ridicării stării de urgenţă, însă cu respectarea normelor de distanţare socială. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel