RoMândria: 50.000 de stejari, pe 10 hectare

Parcul Memoriei Naţionale - RoMândria 50.000 de stejari, pe 10 hectare
Parcul Memoriei Naţionale - RoMândria 50.000 de stejari, pe 10 hectare

Primii 50.000 de stejari din "Parcul Memoriei Naţionale - RoMândria" vor fi plantaţi, sâmbătă, la Mărăşeşti, pe o suprafaţă de 10 hectare.

Parcul urmază să cuprindă 335.000 de stejari care simbolizează eroii care au pierit în luptele din Primul Război Mondial de la Mărăşti, Mărăşeşti şi Soveja.

Potrivit unui comunicat al Consiliului Judeţean Vrancea, aproximativ 3.000 de voluntari vor fi implicaţi în campania de plantare de sâmbătă, proiectul urmând să se deruleze etapizat până la finalul anului 2018, pe o suprafaţă totală de 75 de hectare. Puieţii de stejar sunt donaţi de de către Romsilva.

"Ideea excepţională de a crea Parcul Naţional al Memoriei Naţionale în oraşul-erou Mărăşeşti, pe o suprafaţă de 75 ha, s-a născut în contextul celebrării Centenarului Marii Uniri şi din dorinţa de a onora memoria ostaşilor căzuţi pe câmpurile de luptă din timpul Primului Război Mondial. (...) Facem precizarea că primul stejar al viitorului parc a fost plantat în memoria Ecaterinei Teodoroiu, cu ocazia amplelor manifestări care au avut loc la Mărăşeşti pe 6 august 2017", precizează sursa citată.

Preşedintele CJ Vrancea, Marian Oprişan, i-a invitat la eveniment pe preşedintele Klaus Iohannis, pe premierul Mihai Tudose şi preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului. De asemenea, CJ a lansat un apel către toți cei care vor să se alăture celor aproximativ 3000 de voluntari implicați în campania de plantare a stejarilor. Parcul Memoriei Naționale ar trebui realizat până la finalul anului 2018.

La finalul lucrărilor de realizare a parcului, numele tuturor voluntarilor se vor regăsi într-o capsulă a timpului, care va fi îngropată în zona centrală a acestui loc închinat memoriei eroilor români căzuţi în Primul Război Mondial, se mai arată în comunicat.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel