Parchezi ilegal, eventual pe linia de tramvai? USR te premiază

USR, prin vocea lui Stelian Ene, le face viața mai ușoară celor care parchează ilegal, de exemplu, oamenilor care ocupă linia de tramvai blocând astfel circulația.

"Prin amendamentul pe care l-am depus vineri în consiliul local sector 3 am obținut reducerea tarifului de depozitare a mașinilor ridicate de „hingheri" de la 150 de lei pe zi la 50 de lei pe zi. Astfel, recuperarea mașinii parcată ilegal va costa 500 de lei în aceeași zi, la care se adaugă 50 de lei pentru a doua zi, 50 pentru a treia etc.

Nu trebuie să cădem în capcana de a considera această activitate o sursă de venit, cum s-a întâmplat în multe sectoare și orașe (nici nu mai vorbesc de cazurile când venituri fabuloase din ridicare se duceau la o firmă prietenă primarului care urmărea cu disperare profituri maxime).

Serviciul e dimensionat pentru 5 mașini pe zi, un compromis bun cred. Ridicarea e o măsură excepțională, pentru cazuri în care costul social pe care mașina respectivă îl aduce nu mai poate fi acoperit de amendă.

Blocarea căilor de rulare ale tramvaielor, distrugerea spațiilor verzi, situații de pericol iminent etc. În toate celelalte cazuri, poliția trebuie să aplice amenzi conform legii. Rostul amenzii tocmai ăsta e, să compenseze societatea pentru un anume comportament antisocial iar dacă amenzile sunt prea mici pot fi mărite", a transmis Stelian Ene.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel