Parchetul, sesizat de Guvern în cazul terenurilor de la Nana

Corpul de control al Guvernului a investigat retrocedările de la Nana, iar raportul a demonstrat că retrocedarile au fost făcute în baza unor documente false. 80% dintre terenuri au fost retrocedate ilegal, în baza unor documente false.

Astel, Corpul de Control al Guvernului a sesizat Parchetul cu privire la neregulile care au fost depistate. Printre aceste probleme se numără faptul că în perioada 1997-2005, la Primăria Nana au fost înregistrate 957 de cereri pentru reconstituirea dreptului de proprietate. Unele cereri au fost apobate la scurt timp de la depunerea lor, alte cereri au fost analizate după 12 ani de la înregistrare.

În perioada 2005-2010 Comisia locală de fond funciar Nana a aprobat cereri pentru persoane care nu erau îndreptăţite.

Unele cereri au avut anexate documente care se refereau la alte persoane decât moştenitorii. Unele documente nu au fost semnate pentru conformitate cu documentele originale. Unele extrase emise de Arhivele Naţionale au fost obţinute ulterior aprobării cererilor pentru reconstituire a dreptului de proprietate, se arată în raportul Corpului de Control.

În perioada 2006-2007 au fost încheiate contracte de arendare de persoane care nu aveau calitatea de deţinători legali ai terenurilor agricole. Terenurile făceau parte din domeniul privat al statului sau din domeniul privat al comunei Nana.

În 2009, terenurile arendate în condiţii nelegale au fost cumpărate de societatea BERFIGE S.R.L., reprezentată de Berlota Fioravante. Suma totală plătită pentru terenuri a fost de 3.437.647,92 ron. In perioada 2009-2013 societatea a avut ca asociat unic pe Berlota Mara şi administratori pe Berlota Fioravante, Rettagliata Gemma şi Berlota Mara.

Ce spune primarul comunei Nana

Primarul comunei Nana, Gheorghe Dobre, a vorbit despre modul în care au fost făcute retrocedările respective. Acesta a negat că ar fi aprobat cererile pentru reconstituirea dreptului de proprietate şi a spus că cei care care trebuie să dea explicaţii sunt proprietarii şi "cei implicaţi". Potrivit afirmațiilor sale, sigur "este o neînţelegere", arată Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel