Parchetul, informații cheie din dosarul lui Pahonțu. Cine este acuzat de ucidere din culpă

Parchetul General dă informații cheie din dosarul în care un ofițer SPP îl acuză pe șeful serviciului, Lucian Pahonțu, de crimă. 

Directorul SPP, Lucian Pahonțu, este martor în dosarul instrumentat de procurorii militari în care este investigat un incident petrecut la o partidă de vânătoare din anul 2012, soldat cu moartea unei persoane, informează oficiali ai Parchetului General. 

Colonel din SPP, acuzat de ucidere din culpă

Parchetul General arată că, printr-o ordonanţă din data de 15 iulie 2016, procurorii militari au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de Petre Soare (colonel în cadrul Serviciului de Protecţie şi Pază) sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi uz de armă letală fără drept.

Victima, împușcată cu propria armă

Procurorii susţin că, la data de 4 ianuarie 2012, în jurul orelor 16:40, în timp ce se afla pe raza comunei Drăgăneşti din judeţul Prahova la o partidă de vânătoare organizată, utilizând fără drept arma victimei, Petre Soare a împuşcat-o pe aceasta. "În cauză a fost administrat un probatoriu complex, efectuându-se până în prezent constatări tehnico-ştiinţifice, fizico-chimice, expertize medico-legale, o expertiză balistică judiciară, precum şi una interdisciplinară balistică şi medico-legală", declară procurorii.

Precizările Parchetului General vin după ce un presupus ofiţer de la SPP l-a acuzat la un post de televiziune pe Lucian Pahonţu că a participat în anul 2012 la o partidă de vânătoare din judeţul Prahova, în timpul căreia ar fi împuşcat mortal un bărbat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel