Parchetul General i-a deschis dosar penal lui George Simion

Simion și Popescu
Simion și Popescu

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție i-a deschis lui George Simion un dosar penal.

Iată comunicatul transmis marți, 8 februarie: „La data de 8 februarie 2022, urmare a sesizării din oficiu în conformitate cu art. 292 din Codul de procedură penală, la nivelul Secției de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a fost înregistrat un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de ultraj, prev. de art. 257 alin. 1 și 2 Cp și tulburarea ordinii și liniștii publice, prev. de art. 371 Cp.

În fapt, în urma materialelor de presă apărute în ziua de 7.02.2022, s-a reținut că numitul George Simion, deputat în Parlamentul României, în timpul ședinței Camerei Deputaților din aceeași zi s-a deplasat la tribuna plenului Camerei, în timp ce ministrul Energiei își susținea discursul la moțiunea simplă împotriva sa, agresându-l pe acesta.”

Amintim că ședința de luni a Camerei Deputaților a fost suspendată, după ce liderul AUR a întrerupt discursul ministrului Energiei, Virgil Popescu. „Hoțule”, i-a strigat Simion lui Popescu pe un ton agresiv.

Virgil Popescu a cerut filmarea integrală a incidentului cu George Simion

De asemenea, amintim că ministrul Energiei, Virgil Popescu, a cerut conducerii Camerei Deputaților filmarea integrală a incidentului cu George Simion.  

„Am depus o adresă la Camera Deputaților în atenția Secretarului General și al membrilor Biroului Permanent prin care i-am anunțat că voi depune o plângere penală la adresa deputatului George Simion, prin care i-am rugat să îmi pună la dispoziție filmarea integrală a incidentelor petrecute”, a anunțat Virgil Popescu.

Ministrul Energiei a amintit că luni, „în semn de protest la gesturile violente” de care a avut parte, a decis să nu finalizeze susținerea discursului de la tribuna Camerei Deputaților.

Citește și: Premierul Ciucă a reacționat după violența din Parlament: Degradare fără precedent a dialogului

Amintim că premierul Nicolae Ciucă a transmis că dezaprobă actul de agresivitate îndreptat împotriva unui membru al Guvernului, în cadrul unei dezbateri în Parlamentul României, referindu-se la scandalul dintre liderul AUR, George Simion, și ministrul Energiei, Virgil Popescu.

„Acest gest reprobabil, care marchează o degradare fără precedent a dialogului politic în cadrul legislativului, se înscrie într-o serie îngrijorătoare de acte de instigare la violență, mult dincolo de limitele libere exprimări ale unei opinii politice”, a transmis Executivul.

Prim-ministrul Nicolae Ciucă a făcut un apel la decență și responsabilitate, pentru a nu expune public repere de expresie politică total opuse valorilor euro-atlantice pe care România și le-a asumat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel