Parchetul General, concluzie dură în cazul violului de la Vaslui

Parchetul General a ajuns la primele concluzii în urma controlui efectuat în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui. Potrivit acestora, Ingrid Botezatu, procurorul de ședință care nu a făcut contestație în cazul eliberării din arest a tinerilor acuzați că au violat o elevă, și-a exercitat funcția cu gravă neglijență.

O echipă a Parchetului General a efectuat, săptămâna trecută, un control la sediul Parchetului din Vaslui, în cazul fetei violate de șapte tineri.

Surse judiciare citate de Agerpres au declarat luni că rezultatul verificărilor a reliefat existența unor indicii privind comiterea de către Ingrid Botezatu, prim-procuror adjunct al Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui și procuror de ședință, a abaterii disciplinare prevăzute de art. 99 lit. t. din Legea 303/2004, respectiv exercitarea funcției cu gravă neglijență, constând în neverificarea în termenul prevăzut de lege a legalității și temeiniciei încheierii din 2 aprilie 2015 a Judecătoriei Vaslui, prin care s-a înlocuit arestul preventiv cu o altă măsură mai ușoară în cazul tinerilor acuzați de viol.

Potrivit surselor citate, Parchetul General a trimis Inspecției Judiciare rezultatele verificărilor efectuate la Parchetul din Vaslui, deoarece la IJ există deja declanșată o acțiune disciplinară în acest dosar.

Pe 2 aprilie, trei dintre cei șapte tineri acuzați de viol și-au recunoscut faptele și au cerut să fie judecați prin procedura simplificată, iar la același termen un magistrat a decis ca ei să fie judecați în arest la domiciliu.

Decizia nu a fost contestată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Vaslui, reprezentat în sala de judecată de procurorul Ingrid Botezatu.

Ulterior, Tribunalul Vaslui a decis ca și ceilalți patru tineri care nu și-au recunoscut vina să fie plasați în arest la domiciliu, măsură schimbată apoi cu cea a controlului judiciar pentru toți cei șapte acuzați.

Vezi și: Lovitură pentru violatori. Toate cazurile de viol din România vor fi recercetate

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel