Parchetul General a cerut dosarul torționarului Vișinescu

Parchetul General a anunţat că a cerut  dosarul torţionarului Alexandru Vişinescu. IICCMER a trimis către procurori prima sesizare privindu-l pe torţionarul Alexandru Vişinescu. Sesizarea penală a fost trimisă la Parchetul de pe lângă Tribunalul Militar Teritorial Bucureşti, care a anunțat că nu  va ancheta cazul lui Alexandru Vişinescu, din cauză că faptele acestuia s-ar fi prescris. Cauza a fost declinată la Parchetul Tribunalului Bucureşti, iar acum Parchetul General a dispus preluarea dosarului la Secţia de Urmăriri Penale.

 Parchetul a anunţat şi că va analiza din punct de vedere juridic dacă în cazul lui Vişinescu a intervenit sau nu prescripţia faptelor. "În ceea ce priveşte încadrarea juridică a faptelor şi eventuala incidenţă a normelor privind prescripţia, acestea pot fi analizate numai după efectuarea de cercetări în cauză", se arată în comunicatul Parchetului General

 Cine este torționarul Alexandru Vişinescu

 Alexandru Vişinescu a fost comandant al Penintenciarului Râmnicu Sărat din anul 1956 şi până la desfiinţarea închisorii, in 1963, fiind şi ultimul comandant al închisorii în care a sfârşit, în urma torturilor, Ion Mihalache.

 „Faptele lui Alexandru Vişinescu pot fi încadrate în infracţiunea de omor deosebit de grav, săvârşit prin cruzimi şi asupra mai multor persoane, prevăzută de art. 176 alin. 1 lit. a şi b din Codul Penal Român”, se arată în sesizarea penală înaintată de IICCMER către Parchetul General.

Torţionarul Alexandru Vişinescu trebuie să răspundă în faţa legii! O spune preşedintele Traian Băsescu, răspunzând întrebărilor jurnaliştilor. "Niciodată nu e prea târziu să faci dreptate", spune şeful statului, făcând referire la fostul director al închisorii de la Râmnicu Sărat.

 "Trebuie să răspundă în faţa legii. Nu mă pot substitui nici procurorilor, nici judecătorilor", a spus Băsescu, făcând referire la fostul director al închisorii de la Râmnicu Sărat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel