Parchetul European, percheziții la Arad. Administratorul, acuzat că a falsificat declarații pentru a declara lucrări de 3 mil. de euro nerambursabili

FOTO: Unsplash
FOTO: Unsplash

Parchetul European a efectuat percheziții la o firmă suspectată de fraudă cu o finanțare nerambursabilă de peste 3 milioane de euro.

Parchetul European (EPPO), prin birourile teritoriale din Timișoara și București, a efectuat percheziții în municipiul Arad și în alte locații, în cadrul unei anchete privind o suspiciune de fraudă într-un proiect finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, cu o finanțare nerambursabilă de peste 3 milioane de euro din fonduri europene și naționale, se arată într-un comunicat al instituției europene.

Potrivit anchetei, administratorul societății beneficiare a falsificat declarații pentru a declara lucrări care nu au fost executate în totalitate.

Se presupune că au fost transmise facturi fiscale, rapoarte de lucrări și oferte de preț către organismul intermediar de gestionare a fondurilor UE, care păreau să ateste finalizarea unor lucrări care, în realitate, nu au fost executate integral.

În timpul perchezițiilor, au fost confiscate peste 112.000 de euro, 17.300 de lei și date și medii de stocare.

Perchezițiile au fost efectuate cu sprijinul Inspectoratului de Poliție Județean Timiș și al Inspectoratului de Jandarmi Județean Arad.

EPPO este parchetul independent al Uniunii Europene. Acesta este responsabil de investigarea, urmărirea penală și trimiterea în judecată a infracțiunilor împotriva intereselor financiare ale UE.

Citește și: Parlamentul European ar putea da în judecată Comisia Europeană pentru că a dezghețat fondurile pentru Ungaria

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel