Parchetul European. Lazăr: Urmează o etapă importantă

Augustin Lazăr
Augustin Lazăr

Operaţionalizarea Parchetului European reprezintă o etapă importantă în dezvoltarea cooperării judiciare în materie penală a UE, a subliniat procurorul general Augustin Lazăr.

"Augustin Lazăr a subliniat că acest moment, când România se află la Preşedinţia Consiliului, reprezintă o etapă importantă în dezvoltarea cooperării judiciare în materie penală a Uniunii Europene, cu referire directă la operaţionalizarea Parchetului European, prima autoritate de parchet supranaţională din istorie, parte a ordinii judiciare europene. În acest context, procurorul general al PICCJ a menţionat contribuţia importantă a României, precizând că ideea Parchetului European a fost inspirată de o propunere din anul 1925 a celebrului profesor român Vespasian V. Pella de a înfiinţa un minister public internaţional", a informat un comunicat al Parchetului.

De asemenea, procurorul general, care a fost invitat special al evenimentului, şi-a exprimat convingerea că viitoarea cooperare între Parchetul European şi Eurojust va constitui piatra de temelie a unei structuri instituţionale a Uniunii Europene capabile să combată eficient infracţiunile împotriva intereselor sale financiare.

Augustin Lazăr a avut şi o întâlnire cu membrii Biroului naţional Eurojust şi cu staff-ul de origine română al instituţiei europene.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel