EXCLUSIV  Parcări cu plată Bucureşti. Dan Tudorache: Niciun primar nu-şi asumă. Doar aşa se poate rezolva

Dan Tudorache, primarul Sectorului 1 al Capitalei, a ridicat problema parcărilor din Bucureşti într-un interviu acordat DC News.

Dan Tudorache a explicat faptul că, atât timp cât oamenii vor putea parca pe trotuare, pe prima bandă a marilor bulevarde sau pe spaţiul verde fără a fi amendaţi sau fără a plăti taxă de parcare, problema aglomeraţiei din traficul bucureştean nu va fi rezolvată. Edilul a dat ca exemplu noua parcare de la Străuleşti care, deşi are un tarif de numai 50 de bani pe oră e aproape goală, în timp ce toate străzile din jurul ei sunt pline de maşini staţionate pe prima bandă sau pe trotuare.

Dan Tudorache a declarat că niciun primar nu-şi asumă luarea unei astfel de măsuri nepopulare, de impunere a unui cost pentru fiecare loc de parcare, întrucât aceasta ar însemna că, la următoarele alegeri, nu va mai fi votat. 

"Dacă fiecare loc de parcare s-ar plăti, lucrurile ar sta altfel. (…) Vă spun eu adevărul: acest lucru se va rezolva doar dacă tu, ca primar, nu ai încotro. Niciun primar nu doreşte să impună aceste taxe fiindcă se gândeşte că la următoarele alegeri nu va mai fi votat. Cum au rezolvat celelalte ţări? Primarii din Anglia, de exemplu, au dreptul doar la două mandate, ceea ce înseamnă că în al doilea mandat, nemafiind presaţi de faptul că au nevoie de voturi, pot lua şi astfel de măsuri nepopulare: taxe, impozite", a declarat Dan Tudorache.  

VIDEO: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel