Parcarea subterană de la Universitate, inaugurată, joi, de Sorin Oprescu

Sorin Oprescu
Sorin Oprescu

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, va inaugura joi parcarea subterană de la Piaţa Universităţii, după doi ani de lucrări. Acesta este primul obiectiv de acest fel din Bucureşti construit în parteneriat public-privat.

Structurată pe trei niveluri, parcarea are o capacitate de 420 de locuri pentru autoturisme şi 21 pentru motociclete şi este prevăzută cu două intrări, prin străzile Toma Caragiu şi Academiei, ieşirea asigurându-se pe la Muzeul de Istorie al Municipiului Bucureşti.

Tariful pe oră a fost fixat la 0,38 euro, echivalentul a aproximativ 2 lei, fiind prevăzute şi locuri cu abonament.

Suprafaţa terenului pe care s-a construit parcarea este de 8.507 mp, iar suprafaţa desfăşurată, pe trei niveluri subterane, este de 14.025 mp.

În septembrie 2010 au fost mutate în Parcul Izvor cele patru statui aflate în Piaţa Universităţii, în perioada noiembrie 2010-iunie 2011 au fost demarate şi finalizate lucrările arheologice, iar în iunie 2011 au început lucrările de construcţie a parcării. La data de 5 mai 2012, cele patru statui mutate temporar în Parcul Izvor au fost readuse în Piaţa Universităţii.

În noiembrie 2011 primarul Capitalei afirma că investițiile s-au ridicat la 12 milioane de euro.

Sorin Oprescu declara, înainte de alegerile locale din iunie anul acesta, că în programele pe care vrea să le iniţieze în al doilea mandat, pentru dezvoltarea Bucureştiului, intră şi construcţia unor noi parcări subterane, indicând parcajele din Piaţa Valter Mărăcineanu, din Piaţa Edgar Quinet şi de la Spitalul Colţea.

Oprescu preciza că parcarea subterană din Piaţa Valter Mărăcineanu va avea 242 de locuri, termenul de finalizare fiind estimat pentru primul semestru din 2015, parcarea din Piaţa Edgar Quinet va avea 380 de locuri, termenul fiind semestrul al doilea din 2013, iar parcarea subterană de la Colţea va avea 420 de locuri, termenul fiind semestrul al doilea din 2015.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel