EXCLUSIV  Imagine REVOLTĂTOARE din centrul Bucureștiului. Cum răspunde Primăria Capitalei- DOCUMENT

Roxana Neagu / 12 dec 2017 / 10:27 Salveaza PDF Comentarii

O imagine din centrul Capitalei produce revoltă. 

Într-un București sufocat de mașini, în centrul Capitalei, aproape de kilometrul zero, unde parcagiii își dezvoltă `afaceri înfloritoare` pe seama lipsei locurilor de parcare,  Poliția Locală a Municipiului București, aflată în subordinea Primăriei Capitalei, se bucură de 36 de locuri de parcare rezervate. 

(w670)

Locurile de parcare sunt amplasate în spatele clădirii care găzduiește Facultatea de Matematică și informatică. Într-o capitală europeană, unde se încearcă încurajarea cetățenilor să circule cu RATB, prin proiectul benzii unice pentru mijloacele de transport în comun, sau cu bicicleta, dându-se vouchere în acest sens, șefii din diferite instituții sunt încurajați, prin locurile de parcare gratuite asigurate și protejate, să se deplaseze cu mașinile personale. În acel loc nu sunt parcate mașinile inscripționate cu ”Poliția Locală”, ci mașini personale. 

Imaginea este una revoltătoare pentru cei care știu că lângă aceste locuri de parcare stau parcagiii. 

Iată harta, pentru a vizualiza unde se află parcarea: 

(w670)

Într-adevăr, la Piața Universității există marea realizare a lui Sorin Oprescu, parcarea subterană, dar care poate fi costisitoare pentru profesori, elevi și angajații din zonă, făcând un calcul lunar raportat la nivelul salariilor. 

Primăria Capitalei a fost întrebată despre oportunitatea acordării celor 36 de locuri de parcare. Ne-a trimis către o hotărâre din 2008, de 144 de pagini, care este, de fapt, o strategie generală în condițiile în care, după cum se scrie în respectivul document, erau un milion de mașini în București. 

Iată răspunsul: 

(w670)

[citeste si]loading...
VOTEAZA ARTICOLUL
   Pozitive: +1    Negative: -1

TOP STIRI CELE MAI...


loading...Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Vezi versiunea de mobil a siteului

nxt.DE1