Parc IOR, teren retrocedat. USR, solicitare către Primăria Sectorului 3

USR solicită Primăriei Sectorului 3 să demareze procedurile legale pentru ca terenul retrocedat din parcul Alexandru Ioan Cuza (fost IOR) să fie încadrat în categoria "spaţii verzi".

USR solicită Primăriei Sectorului 3 să demareze procedurile legale pentru ca terenul retrocedat din parcul Alexandru Ioan Cuza (fost IOR) să fie încadrat în categoria "spaţii verzi" (V1a), adică neconstruibil. Este vorba despre o suprafaţă de 12 hectare din Parcul Alexandru Ioan Cuza care, potrivit propunerii de Plan Urbanistic Zonal (PUZ) Sector 3 se află în categoria CB3 (70% beton, 20 m regim de înălţime) pe care se pot construi imobile şi centre comerciale.

Motivele - dincolo de faptul că terenul în cauză face obiectul unei retrocedări discutabile din epoca Videanu - ţin de prevederile legale în vigoare. Astfel, potrivit Legii 24/2007, persoanele fizice şi juridice au obligaţia "să nu diminueze suprafeţele spaţiilor verzi". Iar realitatea din teren şi întregul istoric al Parcului IOR, începând cu anii 70, arată că acolo a fost şi trebuie să rămână spaţiu verde, se arată în comunicatul de presă al USR.

"Problema spaţiilor verzi, gravă în Sectorul 3"

"Problema spaţiilor verzi este una extrem de gravă în sectorul 3, mai ales de când Robert Negoiţă este primar. Au fost nenumărate cazuri în care Primăria a betonat spaţiile verzi, a tăiat copacii sau i-a înlocuit cu unii care s-au uscat. Acum însă situaţia este de-a dreptul dramatică pentru că Robert Negoiţă este gata să parafeze betonarea unei treimi din parcul IOR. Nu a făcut nimic pentru a preveni un astfel de deznodământ pe care înclin să cred că, de fapt, chiar şi-l doreşte. Tot ceea ce îi cerem acum este să găsească soluţia juridică pentru ca cele 12 hectare de spaţiu verde să rămână aşa cum au sunt acum şi aşa cum au fost mereu. Adică spaţiu verde", a declarat Ana Galbenu, lider al consilierilor locali USR Sector 3.

PUZ-ul Sector 3 va fi dezbătut public în data de 1 octombrie a.c., de la 14:30 la Primăria S3 (Calea Dudeşti 191). USR Bucureşti îi invită pe toţi cei interesaţi să participe la această dezbatere şi să-i solicite primarului Robert Negoiţă să nu sacrifice parcu IOR în favoarea rechinilor imobiliari.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel