Parc de skateboard în Sectorul 3, în locul unui amfiteatru. Primăria, amendată

Sursa: Pixabay
Sursa: Pixabay

Primăria Sectorului 3 a fost amendată de Inspecţia de Stat în Construcţii după ce a transformat un amfiteatru în parc de skateboard, fără a avea însă autorizaţiile necesare. 

Un teatru de vară din parcul Titanii, sectorul 3, inaugurat în 1983, a fost transformat în skate-park, scrie Libertatea. Sursa citată arată că locuitorii din zonă au reclamat faptul că şantierul este "nesecurizat şi neîngrădit, pune copiii în pericol", dar şi că a fost folosit înainte de terminarea lucrărilor, în ciuda faptului că era plin de colţuri de beton ascuţite. 

După un an de la primele plângeri, s-a aflat şi că noul parc nu a avut autorizaţie de construcţie. Garda de Mediu, în urma controalelor efectuate în zonă în 2020 şi 2021, a precizat pentru sursa citată că „nu s-au putut prezenta documentele care au stat la baza legalității realizării proiectului din punct de vedere al protecției mediului (acordul de mediu/decizia etapei de încadrare/clasarea notificării)”.

Ulterior, s-a decis depunerea unor plângeri la Inspectoratul de Stat în Construcţii, care a indicat pe 31 august 2021 că skate-parkul nu avea autorizaţie de construcţie. Lucrările de desființare a amfiteatrului și realizarea pe același amplasament a unui spațiu special amenajat pentru folosirea skateboardurilor, bike-trial-urilor și rolelor au fost realizate de Primăria Sectorului 3 fără obținerea în prealabil a unei autorizații de desființare/construire, fapt ce contravine prevederilor art. 1 și art. 3 din Legea nr. 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcții”, au spus inspectorii. 

Cum s-a lucrat fără autorizaţie 

„Ca urmare a verificărilor efectuate de inspectorii în construcții la Primăria Sectorului 3, s-a constatat că nu a fost emisă autorizație de desființare/construire” (n.r. pentru amfiteatru).

Astfel, lucrările ar fi fost executate „în baza unei dispoziții a Primăriei Sectorului 3 în care au fost invocate prevederile art. 33 din Legea nr. 50/1991, privind autorizarea executării lucrărilor de construcții (…)  privind desființarea pe cale administrativă a construcțiilor existente în incinta Teatrului de Vară, amenajat în Parcul Titanii-Titănel, pe domeniul public, parc aflat în administrarea Direcției de Parcuri din cadrul Primăriei Sectorului 3, construcții aflate într-un stadiu avansat de degradare, conform referatului Serviciului Disciplină în Construcții din cadrul Direcției Generale de Poliție Locală din PS3”, au mai explicat inspectorii. 

Astfel, ISC a amendat primăria Sectorului 3 cu 11.000 de lei, mai arată sursa. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel