Paradoxal. Românii fug pe capete, iar străinii se înghesuie să muncească în țara noastră

bagaj
bagaj

În țara noastră există un paradox. Dacă românii pleacă văzând cu ochii de pe meleagurile natale, străinii abia așteaptă să-și facă bagajele și să lucreze în România.

Datele oferite de piața muncii arată că două milioane de conaționali au ales calea străinătății, iar mulți din cei rămași <<acasă>> și-au exprimat dorința de a părăsi țara noastră cât mai repede cu putință. Pe de altă parte, zeci de mii de străini vin în România. Despre țările din care provin aceștia din urmă probabil că nu ați auzit mai nimic - Swaziland sau Burkina Faso (din Africa).

Străinii știu să facă de toate

În total, în anul 2013, au fost active 22.333 de contracte de muncă ale cetățenilor străini, potrivit datelor furnizate de Inspecția Muncii. Cei mai mulți dintre oameni muncesc în domenii precum comerț, restaurante, lucrari de construcții, transporturi rutiere de mărfuri sau activități de consultanță. În plus, sunt și mulți care lucrează în call centere sau în extracția petrolului, scrie WALL-STRET.RO.

Străinii ocupă și funcții de conducere, aceștia având contracte de muncă înregistrate pentru meseriile de director general, șofer autocamion, manipulant mărfuri, administrator, lucrător comerical sau manager proiect.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel