EXCLUSIV  PARADOX într-un Bucureşti în criză sanitară. Ce se întâmplă în faţa Prefecturii Capitalei e de NOAPTEA MINȚII!

În timp ce firmele private au înţeles că vremurile impun ca salariaţii să fie protejaţi şi au implementat telemunca - desigur, acolo unde este posibil - pentru a nu mai aglomera transportul public pe de o parte şi pentru a nu-i mai expune pe salariaţi riscului de infectare la birou, în interacţiunea cu colegii sau cu clienţii, pe de altă parte, nu la fel se întâmplă în instituţiile publice.

Iar cel mai bun exemplu în acest sens este Prefectura Capitalei, instituţia care trebuie să se ocupe tocmai de acest aspect: de gestionarea epidemiei într-un Bucureşti care a atins un nivel alarmant al incidenţei cazurilor de coronavirus, inclusiv prin luarea deciziei ca telemunca să fie implementată şi la nivelul instituţiior publice, nu doar al companiilor private. Şi nu doar Prefectura, ci şi toate celelalte instituţii publice care îşi desfăşoară activitatea în Casa Presei: ANSVSA, Consiliul Concurenţei şi altele. 

Zilnic, parcarea de altfel uriaşă din faţa Casei Presei este înţesată de maşini. Iar dovadă că marea majoritate a posesorilor lor sunt bugetarii care lucrează în instituţiile publice din incintă sau persoanele care au probleme de rezolvat acolo stă faptul că vinerea, după ora 14.00, atunci când funcţionarii pleacă acasă, parcarea se goleşte. 

Iar o explicaţie pentru faptul că administraţia în continuare este cel puţin reticentă atunci când vine vorba despre munca de acasă sau de rezolvarea problemelor cu cetăţenii pe cale electronică vine şi din imaginile din acest articol: trei maşini de curierat, aliniate, în faţa intrării în Casa Presei, semn că unul dintre motivele pentru care oamenii insistă să muncească de  la birou e şi faptul că îşi comandă sau primesc pe adresa de la serviciu diverse colete. 

Dube pline cu pachete fie comandate, fie primite de către respectivele persoane, ştiut fiind că suntem în luna cadourilor, iar tradiţia românească e aceea că, la final de an, omul trebuie să primească o agendă, un calendar, un cozonac, o sticlă de vin şi alte "atenţii".  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel