EXCLUSIV  Paradox cu pensiile speciale. Pilotul Cezar Osiceanu: Culmea, ei au dat legea!

Mihai Ciobanu / 10 feb 2020 / 12:03 Salveaza PDF Comentarii

Pilotul Cezar Osiceanu a evidenţiat un paradox în ceea ce priveşte pensiile speciale, arătând cine a susţinut, iniţial, acordarea de pensii de serviciu către personalul aeronautic civil profesionist.

"Legea pensiilor de serviciu pentru personalul aeronautic civil profesionist se numeşte Legea 223. Această a fost prima lege din România dată ca şi pensie de serviciu tocmai pentru că a avut o serie de caractere reparatorii, de recunoaştere a unei profesii speciale, şi mai ales caracterul de contributivitate aproape dublă pe care-l are această meserie, în raport cu celelalte meserii din România.

Personalul aeronautic civil profesionist din România este singura categorie profesională care plăteşte un CAS dublu faţă de celelalte, 32,5% CAS, faţă de 22% cât au ceilalţi. Problema a fost impusă pentru că se susţinea că noi, piloţii, la 50 de ani, avem posibilitatea de a ieşi la pensie ca urmare a unui efort îndelungat. Legea respectivă, culmea, a fost susţinută, propusă şi introdusă pe ordinea de zi de către PNL. Adică partidul care a dat-o, astăzi a şi luat-o", a declarat, într-un interviu acordat DC News, pilotul Cezar Osiceanu.

VIDEO: 

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.23