Paradisul exotic Bali, asaltat de ruși și ucraineni. Autoritățile au cerut încetarea politicii de acordare a vizei pentru aceștia: Se comportă ca și cum ar fi mai presus de lege

Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash

Ce când președintele rus Vladimir Putin și-a lansat invazia în Ucraina în februarie 2022, cea mai faimoasă insulă de vacanță din Indonezia a devenit un magnet pentru mii de ruși și ucraineni care caută să scape de ororile războiului.

Aproximativ 58.000 de ruși au vizitat Bali în 2022, după redeschiderea post-Covid, iar alți 22.500 au sosit doar în ianuarie 2023, potrivit guvernului indonezian, făcându-i al doilea grup de vizitatori după australieni. La numărul lor se adaugă cei peste 7.000 de ucraineni care au sosit în 2022 și aproximativ 2.500 în prima lună a acestui an, conform CNN.

Autoritățile balineze au cerut săptămâna aceasta încetarea politicii Indoneziei de acordare a vizei la sosire pentru cetățenii Rusiei și Ucrainei, invocând o serie de presupuse incidente care implică comportament neadecvat și diverse exemple de vizitatori care au depășit vizele și lucrează ilegal ca frizeri, ghizi turistici neautorizați și șoferi de taxi. Mișcarea a fost întâmpinată cu consternare de mulți ucraineni de pe insulă, care spun că cele mai multe incidente implică ruși.

„De câte ori primim rapoarte despre un străin care se comportă urât, este aproape întotdeauna vorba de un rus”, a declarat pentru CNN un ofițer de poliție locală din orașul Kuta, refuzând să fie identificat din cauza sensibilităților legate de această problemă.

„Străinii vin în Bali, dar se comportă ca și cum ar fi deasupra legii. Asta s-a întâmplat mereu și e vremea să oprim acest lucru”, a spus el.

Autoritățile balineze par gata să dea un exemplu pentru ruși și ucraineni, pe fondul dezbaterii publice în creștere cu privire la percepțiile asupra comportamentului lor.

„De ce aceste două țări? Pentru că sunt în război și se adună aici”, a declarat guvernatorul Bali Wayan Koster într-o conferință de presă săptămâna aceasta.

Afluxul de ruși și ucraineni în Bali vine în ciuda faptului că Ucraina a interzis tuturor bărbaților cu vârste cuprinse între 18 și 60 de ani să părăsească țara. Rusia nu are nicio interdicție generală oficială, dar a mobilizat 300.000 de rezerviști pentru război, determinând mulți tineri să fugă în străinătate în loc să fie recrutați.

CNN a contactat ambasada Rusiei în Indonezia și consulatul ucrainean din Bali. Oficialii ambasadei ruse nu au răspuns, în timp ce consulatul onorific al Ucrainei din Bali a declarat că ucrainenii din țară erau în mare parte femei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel