PARADISE PAPERS: Cutremur al elitei mondiale. Secrete dezvăluite

Afacerile cele mai mari ale lumii, primele în top, și figuri globale în politică și sport, care și-au adăpostit averea în paradisurile fiscale, sunt dezvăluite în această săptămână într-o investigație majoră privind imperiile offshore ale Marii Britanii.

Detaliile vin dintr-o scurgere de informații care arată cum corporațiile își pot proteja, în mod legal, bogăția, deși abuzează de neplata taxelor. Acest material care provine de la doi furnizori de servicii offshore și arhivele a 19 paradisuri fiscale au fost obținute de către ziarul german Süddeutsche Zeitung. Proiectul a fost numit PARADISE PAPERS și dezvăluie un scandal imens.

Conform informațiilor publicate, milioane de lire aparținând Reginei Marii Britanii au fost investite într-un fond ale insulei Cayman și o parte din bani a ajuns la un retailer acuzat că exploatează familiile sărace și oamenii vulnerabili. 

PARADISE PAPERS vorbește și despre afacerile offshore ale membrilor cabinetului Donald Trump, consilieri și donatori, inclusiv efectuarea unor plăți substanțiale de la o firmă co-deținută de ginerele lui Vladimir Putin către grupul de transport maritim al secretarului de comerț al SUA, Wilbur Ross.

Twitter Facebook și Apple, implicate în afaceri

Twitter și Facebook au primit sute de milioane de dolari în investiții care duc către instituții financiare de stat ale Rusiei.

Și premierul Canadei este implicat într-un trust care evită taxele. De asemenea, corporații precum Nike și Apple au făcut evaziune fiscală. În plus, doi miliardari ruși s-ar fi folosit de scheme offshore pentru a-și aduce influența în cluburi de fotbal precum Arsenal și Everton.

Dezvăluirile vor pune presiune pe liderii mondiali, inclusiv Donald Trump și Theresa May, care au promis să împiedice schemele de evitare a plății taxelor. 

În acest timp, companiile internaționale își mută o parte crescândă a profitului în offshore - 600 de miliarde de euro doar în ultimul an. Toate aceste informații strânse vor fi dezvăluite de către economistul Gabriel Zucman într-un studiu care va fi publicat în curând, scrie Theguardian.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel