PARADA de 1 DECEMBRIE. Ce nu s-a văzut la TV: Bubuitura care a speriat lumea, muzică în Centrul Vechi și coadă la Cola gratis

Mii de oameni au participat, marți, la parada de 1 Decembrie, care a avut loc în Piața Constituției.

Spre deosebire de anul trecut, vremea a ținut cu oamenii, razele soarelui încălzind atmosfera. De altfel, a fost singurul care a făcut-o.

Având în vedere că parada de 1 Decembrie de anul acesta vine după tragedia de la clubul Colectiv și atentatul terorist din Paris, te-ai aștepta la o atmosferă mai tensionată, oamenii să fie mai temători, însă nu a fost așa, cu excepția unui singur moment. Din experiență, vă spun că nu am văzut o atmosferă mai relaxată de Ziua Națională ca anul acesta.

”Controalele severe”, inexistente

Autoritățile au fost precaute, însă ”controalele severe” anunțate în presă înaintea paradei au fost mai degraba niște puncte de socializare cu jandarmii.

Am ajuns în Piața Constituției pe la Parcul Izvor. Acolo nu m-a controlat nimeni. Am ajuns cu ușurință în mijlocul mulțumii. Singurul punct de control peste care am dat, pe o distantță de 850 de metri, a fost în fața CNA. 

Am ridicat mâinile, așteptând să fiu ”controlat sever”, însă cei doi jandarmi m-au oprit.

- Stai! Spune unul dintre ei, cu zâmbetul pe buze

- M-ați prins! Îi răspund și eu la rându-mi, cu zâmbetul pe buze

- Lasă mâinile jos că noi nu te controlăm, nu avem nicio treaba. SPP-ul, ei controlează. Noi suntem aici să nu se facă coadă mare, îmi spune jandarmul.

După câteva secunde m-au lăsat să trec. Mă îndrept către oamenii care controlau. Ridic mâinile, îmi atinge geaca în zona toracelui și mă lasă să trec. Femeilor le sunt controlante și gențile și asta e tot.

Atmosferă relaxată, cu excepția unui singur moment: Bubuitura care a speriat oamenii

Înainte de a începe Parada de 1 Decembrie, o bubuitură a speriat oamenii. Cu atentatele de la Paris încă proaspete în memorie, prima salvă de tun i-a luat prin surprindere pe oamenii care se afla în zona Parcului Ivor. Salva a fost trasă la intonarea imnului țării, însă acesta nu se auzea până la Parcul Izvor.

Atmosfera era relaxată, liniștită, iar bubuitura tunului i-a luat prin surprindere pe oameni, care s-au uitat stânga-dreapta, parcă așteptându-se să găsească un nor de fum care se ridică din zona din care a venit sunetul. Cea de a doua salvă, ne-a asigurat pe toți că nimeni nu s-a aruncat în aer de Ziua Națională a României și că parada este pe cale să înceapă.

Lumea a căutat cu disperare un loc pentru a vedea parada

Cei care au ajuns mai devreme în Piața Constituției și au prins loc în față, au putut urmări fără probleme defilarea, însă cei din spate nu au putu vedea mare lucru. Așa că au încercat să improvizeze. S-au suit pe garduri, în copaci și au stat pe scările instituțiilor pentru a-i vedea pe militari.

Din când în când un jandarm îi mai ruga pe cei mai mici să coboare din pom pentru a nu se răni.

Alții au sărit gardul Dâmboviței în încercarea de a ajunge într-un loc mai bun pentru a urmări parada.

Atmosferă de sărbătoare în Centrul Vechi

La o lună de la tragedia de la Colectiv, atmosfera în Centrul Vechi pare să revină la normal.

De Ziua Națională, muzica a răsunat în locul în care în urmă cu o lună nu se afla aproape nimeni. O parte dintre cetățeni au plecat la plimbare în Centrul Vechi, iar câțiva s-au oprit la masă pentru a mânca ceva tradițional românesc.

Coadă la Coca Cola gratis

Dacă în anii trecuți am observat că românii fac coadă la McDonald's de 1 Decembrie, anul acesta am văzut coadă la Coca Cola. Câțiva tineri împărțeau doze de Cola fără să ceară nimic în schimb. Oamenii au stat cuminți la coadă apoi au savurat cu poftă, de ziua lor, o invenție 100% americană.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel