Paradă 1 Decembrie București. Cele mai spectaculoase momente - LIVE VIDEO + update

Paradă 1 Decembrie - București
Paradă 1 Decembrie - București

Sâmbătă, 1 Decembrie 2018, începând cu ora 10.00, are loc, la Bucureşti, cea mai spectaculoasă paradă militară, pe măsura Centenarului Marii Uniri pe care îl sărbătorim astăzi.

Update 8: Muzicile Militare reunite prezintă onorul prezidiului. Parada militară a luat sfârşit. 

Update 7: Este prezentat, în cadrul paradei militare, sistemul de rachete PATRIOT. Defilează vehiculele cu protecţie balistică ale MAI. Pe sub Arcul de Triumf trece şi Jandarmeria. Mai multe persoane au huiduit trecerea jandarmilor şi s-au întors cu spatele. Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă defilează pe sub Arcul de Triumf. Au ajuns la paradă şi maşinile speciale ale SPP. 500 de militari din 22 de ţări aliate României participă la parada de Centenar. Un detaşament de pompieri trece pe sub Arcul de Triumf.

Update 6: Forţele terestre au început defilarea pe sub Arcul de Triumf. Defilarea a început cu forţele pentru operaţiuni speciale. Un contingent militar polonez participă la eveniment. Defilează şi maşini de luptă "Jderul". Vehiculele sunt echipate pentru evacuare militară. Urmează să treacă pe sub Arcul de Triumf sistemul de artilerie LAROM. 

Update 5: Elicoptere şi avioane militare Hercules, MiG 21 Lancer şi IAR 99 survolează Arcul de Triumf. 

Update 4: A sosit şi preşedinte României, Klaus Iohannis. A fost intonat Imnul Naţional al României. Preşedintele a depus o coroană de flori după care s-a ţinut un moment de reculegere.

Update 3: În ciuda faptului că, iniţial, a anunţat că nu poate participa la parada militară din cauza problemelor de sănătate, Liviu Dragnea a ajuns acolo, alături de Călin Popescu Tăriceanu, Viorica Dăncilă şi membri ai Guvernului României. În tribuna oficială se află şi foştii preşedinţi Emil Constantinescu şi Traian Băsescu, preşedintele Curţii Constituţionale a României, Valer Dorneanu, miniştri, parlamentari, reprezentanţi ai corpului diplomatic acreditat la Bucureşti, lideri de partide, reprezentanţi ai Armatei, veterani. 

Update 2: Din păcate, din cauza condiţiilor meteo de la Baza Aeriană Borcea, avioanele F16 nu vor survola Arcul de Triumf cu ocazia paradei militare.

Update 1: Față de anii precedenți, când marcajul pentru defilare se termina în dreptul Hotelului Triumf, anul acesta marcajul continuă și trece și de sediul central al PSD din Kiseleff.În altă ordine de idei, o problemă se referă la numărul mic de cabine de toaletă mobile.

VIDEO LIVE:

Paradă 1 Decembrie București. DC News va transmite, live, cele mai importante şi spectaculoase momente ale evenimentului la care sunt aşteptaţi să participe zeci de mii de spectatori, mii de soldaţi şi sute de mijloace tehnice.

Paradă 1 Decembrie București. Aproximativ 4.000 de militari şi specialişti din Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Român de Informaţii, Serviciul de Protecţie şi Pază şi Administraţia Naţională a Penitenciarelor, cu peste 200 de mijloace tehnice şi circa 50 de aeronave, între care şi aproximativ 500 de militari din mai multe ţări aliate sau partenere, participă sâmbătă, începând cu ora 10,00, la Parada Militară organizată cu ocazia Zilei Naţionale a României în Piaţa Arcul de Triumf. 

Paradă 1 Decembrie București. Potrivit MApN, detaşamentele de militari străini vor fi din Albania, Bulgaria, Canada, Cehia, Croaţia, Estonia, Franţa, Germania, Grecia, Italia, Letonia, Lituania, Polonia, Portugalia, Regatul Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord, Republica Moldova, Slovacia, SUA, Turcia şi Ucraina. La parada militară de Ziua Naţională a României va participa şi Royal Marines Band, orchestra reprezentativă a Marinei britanice, care susţine în ţara noastră mai multe concerte în cadrul colaborării militare româno-britanice în Anul Centenarului. 

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt2
YesMy