Parada 1 Decembrie 2018 București program

Scutaru Cristina / 29 noi 2018 / 22:09 Salveaza PDF Comentarii
Parada 1 Decembrie 2018 București program.
Parada 1 Decembrie 2018 București program.

Parada 1 Decembrie 2018 București program. MAPN a făcut public programul ceremoniilor care vor avea loc de 1 decembrie 2018, Ziua Națională a României.

Parada 1 Decembrie 2018 București program. Aproximativ 4.000 de militari şi specialişti din Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Român de Informaţii, Serviciul de Protecție și Pază și Administrația Națională a Penitenciarelor, cu peste 200 de mijloace tehnice și circa 50 de aeronave, între care și aproximativ 500 de militari din mai multe ţări aliate sau partenere, vor participa sâmbătă, 1 Decembrie, începând cu ora 10.00, la Parada Militară Națională organizată cu ocazia Zilei Naţionale a României, în Piaţa Arcul de Triumf din Bucureşti.

Parada 1 Decembrie 2018 București program. Detașamentele de militari străini vor fi din Albania, Bulgaria, Canada, Cehia, Croația, Estonia, Franța, Germania, Grecia, Italia, Letonia, Lituania, Polonia, Portugalia, Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord, Republica Moldova, Slovacia, SUA, Turcia și Ucraina.

Parada 1 Decembrie 2018 București program. Tot în Bucureşti va avea loc sâmbătă, 1 Decembrie, începând cu ora 8.00, o ceremonie militară și religioasă de depunere de coroane şi jerbe de flori la Mormântul Ostaşului Necunoscut, din Parcul Carol I.

Parada 1 Decembrie 2018 București program. Pe timpul ceremoniilor din București vor fi executate câte 21 de salve de artilerie.

Parada 1 Decembrie 2018 București program. Ceremoniile militare vor putea fi urmărite și online, accesând pagina de facebook a Ministerului Apărării Naționale (facebook.com/mapn.ro/).

Parada 1 Decembrie 2018 București program. Activități similare vor avea loc în marile garnizoane din țară, cu participarea reprezentanților Armatei României, precum și în teatrele de operații în care se află în misiune militari români. Cu ocazia Zilei de 1 Decembrie, Drapelul naţional va fi arborat în toate instituţiile militare din ţară, iar la bordul navelor maritime şi fluviale se va ridica Marele Pavoaz.

* * *

Pentru buna desfăşurare a Paradei Militare Naționale, Brigada Rutieră Bucureşti va dispune măsuri pentru asigurarea fluenței în trafic și informarea conducătorilor auto asupra restricțiilor rutiere pe arterele care converg către Piaţa Arcul de Triumf, pentru zilele de 30 noiembrie și 1 decembrie.

Folosirea dronelor (Remotely Piloted Aircraft Systems - RPAS) în spaţiul aerian unde se desfăşoară manifestările dedicate Zilei Naţionale este interzisă, conform prevederilor articolului 12 din Hotărârea de Guvern nr. 912/2010.

Recomandăm publicului spectator să vină la ceremonii, pe cât posibil, fără bagaje voluminoase.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.28