Păpuşile Barbie vechi valorează o avere. Cu cât se vând exemplarele din anii '80-'90

Foto: Freepik
Foto: Freepik

Dacă în copilărie ai avut păpuşi Barbie şi eşti din generaţia de dinainte de '90 ai face bine să începi căutările pe internet. Faimoasa păpuşă se vinde azi pe sume colosale!

Odată cu lansarea filmului „Barbie‟ în cinematografe, cu Margot Robbie și Ryan Gosling în roluri principale, au revenit în centrul atenţiei și celebrele păpuşi cu care unii dintre noi am crescut. Trendul Barbie a luat rapid amploare în ultimele zile, astfel că vitrinele magazinelor sunt decorate precum o casă de păpuşi şi mii de vedete şi influenceri se postează în social media în haine roz sau viu colorate.

Colecţionarii de păpuşi Bărbie au ieşit la atac şi vânează cele mai bune oferte în online. Tot în online sunt şi cei care vând modele foarte vechi, chiar şi de la început, din 1959, în schimbul unor sume impresionante.

Dacă ştii că mai ai prin lădiţa cu amintiri o păpuşă Barbie în stare bună, poţi să scoţi o avere pe ea, acum în 2023!

Cu cât e mai veche, cu atât e mai scumpă

Astăzi, anumite păpuși Barbie valorează mai mult decât ne putem imagina! Potrivit datelor goodhousekeeping.com, colecția Barbie Mattel sunt cele mai valoroase. De pildă, Barbie Bob Mackie „Contesa Dracula‟ poate să atingă prețul de 886 de dolari. 

Ediția specială „Barbie Harvey Nichols‟, din anul 1995, este evaluată la 900 de dolari, pe setul de ținute și jucării „Barbie Baby-Sits‟, din anul 1963, poți să obții 1.036 de dolari, în timp ce ediția specială „Barbie Celebration‟ valorează până la 1.051 de dolari. 

„Barbie Coco Byron Lars‟, din anul 2007, este și mai valoroasă! Celebra păpușă, din anul 2007, atinge suma de 1.101 de dolari, iar „Barbie Smart City‟, din anul 2003, îți poate aduce 1.151 de dolari.

Cea mai scumpă păpușă Barbie 

Cine o are pe originala Barbie, scoasă pe piaţă în urmă cu zeci de ani, e cu adevărat norocos! Asta pentru că păpușa produsă în anul 1959, care inițial a avut prețul de doar 3 dolari, a ajuns astăzi să valoreze 27.450 de dolari. „Recunoști această jucărie după costumul său de baie cu dungi albe-negre, rujul roșu aprins și cerceii cu cercuri aurii‟, potrivit sursei citate.

Dacă niciuna dintre aceste păpuși Barbie nu se află în colecția ta, mai ai o şansă! Verifică dacă ai păpuşi produse în anii ’60, ’70 sau ’80! Şi acestea se vând pentru mii de dolari. „Ca regulă generală, cu cât o Barbie este mai în vârstă, cu atât va fi mai valoroasă, mai ales dacă este în stare bună. Dacă mai ai vreo Barbie din anii ’60, ’70 sau ’80, se merită să îi verifici starea și valoarea‟, a spus Fintan Costello, director general al Bonus Finder, într-un comunicat de presă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel