Papa vrea ca Mexicul să devină o țară "fără emigrație" și fără "traficanții morții"

Papa Francisc i-a îndemnat duminică pe mexicani să transforme Mexicul într-o țară "fără emigrație" sau "traficanți ai morții", în timpul unei liturghii la Ecatepec, un oraș supraaglomerat și violent, în apropiere de capitala Ciudad de Mexico.

Exprimându-se în fața unei mulțimi de peste 300.000 de persoane, papa le-a cerut mexicanilor să facă din țara lor un loc "de oportunități, unde nu va mai fi obligat nimeni să emigreze" și "nu va mai fi necesar să fie exploatat pentru a munci", o țară "ce nu va trebui să-și plângă bărbații și femeile, tinerii și copiii care sfârșesc distruși în mâinile traficanților morții".

Ecatepec este primul din mai multe locuri sensibile alese de papă să le viziteze în timpul vizitei sale de cinci zile în Mexic, a doua țară cea mai catolică din lume, notează AFP.

El se va duce apoi la Tuxtla Gutierrez și San Cristobal de Las Casas, două orașe în statul Chiapas foarte sărace și mult timp rebele, la frontiera cu Guatemala. Apoi, papa se va duce în orașul Morelia, unde milițiile de autoapărare se opun puterii baronilor drogurilor și la Ciudad Juarez, într-o regiune periculoasă, unde imigranții sunt victimele violențelor când încearcă să ajungă la frontiera cu SUA.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel