Papa în România. Dăncilă, cadou pentru suveranul Pontif: Am scris și câteva cuvinte

Viorica Dăncilă i-a făcut un cadou Papei Francisc. De asemenea, suveranul, la rândul lui, i-a oferit un dar premierului.

Viorica Dăncilă i-a oferit Papei Francisc un ceas realizat manual de un român care îl are reprezentat pe cadran pe Sfântul Francisc de Assisi inspirat dintr-o frescă a pictorului Giotto. Premierul i-a făcut cadou Suveranului Pontif și un album despre istoria Biserica Romano-Catolică din România.

"Am scris și câteva cuvinte pentru dumneavoastră"

„Aici am scris și câteva cuvinte pentru dumneavoastră în română și în italiană. Iar aici Sanctitatea Voastră este un ceas făcut manual cu o piatră din rodocrozit de Argentina, o rocă de la Etna, o rocă vulcanică și cu pământ românesc. Pe spatele acesta aveți albastru de Voroneț, iar aici Sanctitatea Voastră aveți cum s-a confecționat acest ceas pentru dumneavoastră", i-a explicat Viorica Dăncilă Papei Francisc atunci când i-a oferit cadoul, potrivit Mediafax.

Ceasul are pe spate, pe rotorul mecanismului o bucată de malachit, o roca albastră care se presupune că ar fi fost folosită la realizarea „albastrului de Voroneț"), iar cureaua ceasului este din piele de vițel, de culoare maro închis, lucrată manual tot de un roman. Culoarea ceasului se apropie foarte mult de veșmintele pe care le poartă călugării franciscani.

Șeful Executivului i-a mai oferit Suveranului Pontif și „Albumul Biserica Romano-Catolică din România: istorie, spiritualitate și patrimoniu".

„Aici am scris și câteva cuvinte pentru dumneavoastră în română și în italiană", a explicat Viorica Dăncilă.

Papa Francisc, cadou pentru Dăncilă

La rândul său, Papa Francisc i-a oferit premierului La răndul său, Papa Francisc i-a făcut cadou premierului României o medalie, mai multe cărți și un document.

„Aceasta este o mică bibliotecă - Bucuria Evangheliștilor, Familia, Cum să avem grijă de mediu, Sfințirea și Tinerețea", i-a transmis Papa Francisc șefului Executivului.

În cadrul întrevederii pe care au avut-o la Palatul Victoria premierul Viorica Dăncilă i-a transmis Suveranului Pontif că este nevoie de unitate și solidaritate în Europa, evocând și atenția pe care o acordă România libertății religioase. Șeful Executivului a discutat cu Papa Francisc și despre situația migrației din Europa, un subiect de care Sfântul Scaun este preocupat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel