Papa Francisc vizitează în premieră Orientul Mijlociu

papa francisc
papa francisc

Papa Francisc începe sâmbătă prima sa călătorie în Orientul Mijlociu, fiind așteptat în Palestina și Israel. Scopul oficial al vizitei este îmbunătățierea relațiilor cu Biserica Ortodoxă, dar multe voci se așteaptă ca Suveranul Pontif să-și folosească influența pentru a încerca să reducă tensiunile din regiune, conform BBC.

Suveranul Pontif, care a făcut apel la credincioși "să se roage pentru pace pe acest pământ, ce are de suferit atât de mult", va merge în Iordania, la Betleem, în Cisiordania și la Ierusalim.

Într-un Orient Mijlociu atât de frământat, vizita Papei, care nu ține la protocol și care nu va avea papamobil blindat, le dă emoții forțelor de securitate. În Iordania, 500 de militari se vor alătura Gărzii Regale și 3.000 de agenți de securitate palestinieni vor asigura siguranța la Betleem, notează și Agerpres.

Poliția israeliană va mobiliza 8.500 de agenți pentru un dispozitiv denumit "Operațiunea Sutana Albă". De asemenea, poliția a inițiat procedurile de îndepărtare a 15 activiști evrei de extrema-dreaptă, suspectați că ar vrea să provoace tulburări, și a sporit supravegherea în locurile sensibile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel