Papa Francisc, vizită apostolică în Mongolia. De ce este o premieră

Papa Francisc. Sursă foto: Agerpres
Papa Francisc. Sursă foto: Agerpres

Papa Francisc va face o vizită apostolică în Mongolia. Se va desfășura în perioada 31 august - 4 septembrie, la invitaţia preşedintelui acestei ţări. Anunțul a fost făcut de directorul Biroului de presă al Vaticanului, Matteo Bruni. 

Agenda și alte detalii vor fi comunicate în săptămânile următoare, a declarat Bruni, conform agenției de presă ANSA. Aceasta va fi prima vizită a unui papă în această țară predominant budistă din Asia de Est, care are una dintre cele mai mici comunități catolice din lume, cu doar 1.500 de credincioși catolici la o populație de trei milioane de locuitori, conform AFP.

Papa Francisc, care preferă să se concentreze pe "periferii" în locul bastioanelor catolice occidentale, și-a exprimat deja intenția de a vizita această țară încă din februarie, iar Sfântul Scaun a stabilit relații diplomatice cu aceasta în 1992. Începând cu alegerea sa în 2013, liderul Bisericii Catolice a efectuat 41 de călătorii în străinătate și a vizitat aproximativ 60 de țări.

Cu toate că sănătatea sa este din ce în ce mai fragilă - fiind spitalizat la sfârșitul lunii martie din cauza unei pneumonii și a durerilor la genunchi care îl forțează să folosească un scaun cu rotile sau un baston - Jorge Bergoglio continuă să călătorească. După vizitele sale din acest an în Republica Democrată Congo (RDC), Sudanul de Sud și Ungaria, urmează să se deplaseze în Portugalia între 2 și 6 august pentru Ziua Mondială a Tineretului, iar pe 23 septembrie este așteptat în Marsilia, Franța, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel