EXCLUSIV  Papa Francisc vine în România. Dan Ciachir: Ne va cere acest lucru

Andrei Itu / 30 mai 2019 / 20:14 Salveaza PDF Comentarii

Scriitorul și publicistul Dan Ciachir a făcut o paralelă, pentru DC News, între vizita istorică a Papei Ioan Paul al II-lea de acum 20 de ani și vizita Papei Francisc, care urmează să ajungă în România.

Ne va cere să primim migranți

 

''Cred că Papa Francisc ne va cere să primim migranți. Pentru că este unul dintre scopurile sale. Papa Francisc a fost la începutul lunii mai și în Bulgaria, unde a stat de vorbă 15 minute cu Patriarhul Bulgariei și cu Mitropolitul Neofit Antonie, care se ocupă cu relațiile externe ale Bisericii Ortodoxe Bulgare, deci nu s-a întâlnit nici măcar cu sinodul permanent de la ei. A avut o cuvântare împreună cu președintele Bulgariei, precum doi șefi de stat. Evident, și acolo și-a spus poezia cu acceptarea migranților. Fac pariu că acest discurs îl va spune și la noi. Mari ziare italiene sunt supărate pe el pentru că reprezintă latura universală a națiunii italiene, biserica Romei este universală, evită naționalismul. Structura Bisericii Catolice are o orientare universală.'' a spus scriitorul Dan Ciachir.

Bucurie îndreptățită pentru catolicii din România

 

''Sigur că există 1 milion de credincioși catolici în România, care vor fi bucuroși să își vadă pastorul sufletesc suprem aici, este o bucurie îndreptățită. Este și o propagandă triumfalistă pe care noi, credincioșii ortodocși, nu putem să ne-o însușim.  Reținem că Biserica romano-catolică se află într-o mare criză, având probleme economice, dar și scandaluri sexuale'' a spus scriitorul și publicistul Dan Ciachir, într-un interviu pentru DC News.

Vezi și Papa Francisc, în România. Ce politician va fi beneficiarul vizitei - culisele unui moment istoric

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.29