Papa Francisc va rămâne internat în spital alte câteva zile. Vaticanul, anunț despre starea de sănătate a suveranului pontif

Papa Francis va rămâne internat în spital alte câteva zile
Papa Francis va rămâne internat în spital alte câteva zile

Papa Francisc va rămâne internat în spital alte câteva zile, anunță Vaticanul. 

Papa Francisc a încheiat tratamentul post-chirurgical, însă va rămâne internat alte câteva zile pentru optimizarea tratamentului său medicamentos, a anunţat luni Vaticanul, informează Agerpres, citând Reuters şi AFP.

La momentul la care papa a fost internat, la data de 4 iulie, pentru a fi supus unei intervenţii chirurgicale de extirpare a unei porţiuni de colon, Vaticanul a anunţat că va rămâne în spital aproximativ şapte zile, cu excepţia situaţiei în care ar apărea anumite complicaţii.

Preasfinţia Sa, papa Francisc, a petrecut o zi liniştită (duminică) şi şi-a încheiat parcursul postoperator, a anunţat purtătorul de cuvânt, Matteo Bruni, în declaraţia sa zilnică cu privire la starea suveranului pontif.

Papa Francisc, rugăciune în spital



În vederea optimizării tratamentului său medicamentos şi a terapiei de recuperare medicală, Sfântul Părinte va rămâne internat încă câteva zile, a spus el în declaraţia în limba italiană.

Bruni a precizat că, înainte ca papa să apară în public, duminică, ieşind la un balcon al spitalului Gemelli din Roma pentru a rosti tradiţionala rugăciune "Angelus" în faţa a sute de credincioşi, a efectuat o vizită la secţia de oncologie pediatrică din apropiere, unii dintre copiii internaţi însoţindu-l la balcon şi stând alături de el.

După rugăciune, papa a vizitat alţi pacienţi şi personalul medical, a spus Bruni.

Care este starea sa de sănătate



Papa, în vârstă de 84 de ani, a stat la balconul rezervei sale de la etajul al-10-lea al spitalului Gemelli timp de aproximativ 10 minute, citind dintr-un text pregătit, dar adăugând şi numeroase remarci spontane, iar starea sa de sănătate a părut în general bună, cu toate că vocea sa era răguşită, notează Reuters. Vaticanul a publicat ulterior fotografii cu papa Francisc aflat în scaun cu rotile în timp ce îi vizita pe ceilalţi pacienţi şi pe medici.

Papa Francisc va participa la Conferinţa ONU asupra schimbărilor climatice (COP26) preconizată pentru noiembrie, la Glasgow, dacă starea de sănătate îi va permite, au anunţat luni episcopii romano-catolici din Scoţia. Participarea papei Francisc, printre alţi lideri mondiali care vor fi prezenţi la COP26, a fost confirmată de episcopi într-un comunicat publicat pe site-ul lor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel