Papa Francisc va purta două tunici din mătase thailandeză la viitoarea sa vizită la Bangkok

Măicuţele de la Mănăstirea Sacred Heart din Bangkok lucrează neobosit pentru confecţiona două tunici din mătase thailandeză brodate de mână pe care papa Francisc le va purta cu prilejul vizitei sale în Thailanda, în perioada 20 - 23 noiembrie, relatează luni EFE. 

'Sunt încântată, fericită şi mândră să-l slujesc pe papă', a declarat luni pentru EFE sora Sukanya, una dintre cele şapte călugăriţe care, alături de alte zece croitorese voluntare, au confecţionat timp de două luni vestimentaţia papei Francisc şi alte 200 de tunici pentru episcopii care participă la vizită.

Suveranul pontif va îmbrăca două mantii, una de culoare aurie, la liturghia pe care o va oficia pe Stadionul Naţional la 21 noiembrie şi la care se aşteaptă să participe 50.000 de persoane şi o alta de culoare roşie la slujba (omilie) pe care o va susţine la Catedrala Asuncion în ziua de 22 noiembrie.

Creaţie a cardinalului Kriengsak Kovitvanit, broderia este realizată pe guler şi la nivelul pieptului din fire aurii şi reprezintă modelul Kanok, cel mai important din arta tradiţională thailandeză. După ce vor termina de confecţionat hainele, măicuţele le vor trimite la curăţătorie pentru a fi îmbrăcate de papă la vizita sa în Thailanda. Papa Francisc va avea audienţe cu regele Thailandei, cu prim-ministrul şi cu patriarhul comunităţii budiste sangha, înainte de a pleca sâmbătă spre Japonia unde îşi va continua turneul asiatic, informează Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel