Papa Francisc va merge în Irak. "Este un mesaj de PACE"

Papa Francisc va merge pentru trei zile în Irak, prima sa călătorie din ultimele 15 luni.

Papa Francisc va merge în Irak în perioada 5 - 8 martie 2021, a anunțat purtătorul de cuvânt al Vaticanului, Matteo Bruni.  Papa Francisc a acceptat invitația Irakului și a Bisericii Catolice locale, urmând să facă o călătorie apostolică în timpul căreia va vizita Bagdad, Irbil, Mosul și Qaraqosh, transmite Mediafax. Totuși, programul detaliat al călătoriei „va fi publicat în timp util și va ține seama de evoluția pandemiei”, a precizat Matteo Bruni.

„Vizita Papei este un mesaj de pace.”, a comentat guvernul de la Bagdad.

Aceasta va fi prima călătorie a Suveranului Pontif din ultimele 15 luni, restul fiind anulate până acum din cauza pandemiei. „Corriere della Sera” scrie că Papa Francisc se gândea de mai multă vreme să viziteze țara devastată de război. El a vorbit despre acest lucru în 2019.

„Un gând insistent mă însoțește gândindu-mă la Irak ca să poată privi înainte prin participarea pașnică și concertată la edificarea binelui comun a tuturor componentelor, inclusiv religioase, ale societății și să nu cadă din nou în tensiunile care provin din conflictele niciodată stinse ale puterilor regionale”, spunea Papa Francisc în 2019.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel