Papa Francisc: Trăim al Treilea Război Mondial pe bucăți

Suveranul Pontif afirmă că „de ani de zile trăim al Treilea Război Mondial pe bucăți”.

Papa Francisc a lansat un avertisment cu privire la riscul ca lumea să se îndrepte spre un al treilea război mondial și a spus că „războaiele sălbatice de distrugere” precum cel care afectează Ucraina au fost trăite de ani de zile.

„De ani de zile trăim al Treilea Război Mondial pe bucăți, pe capitole, cu războaie peste tot, deși războiul din Ucraina ne atinge mai mult”, a spus Francisc într-un interviu în spaniolă cu jurnalistele mexicane María Antonieta Collins și Valentina Alazraki, la canalul de streaming ViX al „Noticias Univision 24/7”.

Papa a vorbit despre pandemia de coronavirus, războiul din Europa, scandalurile de abuz asupra copiilor în Biserică, avort, dar nu s-a sfiit să vorbească și despre informațiile referitoare la starea sa de sănătate sau de zvonul unei posibile demisii.

Pontiful în vârstă de 85 de ani s-a referit la drama din Yemen și Siria, la viețile trunchiate a 30.000 de soldați care au murit la debarcarea de pe plajele din Normandia, la conflictele armate „care ne sunt impuse” și care arată că „ne-am pierdut conștiința războiului”, conform Swissinfo.ch.

Papa Francisc: Nu am de gând să demisionez curând. Primul lucru este să merg în Rusia pentru a încerca să ajut într-un fel

În mass-media au circulat zvonuri conform cărora evenimente concomitente de la sfârșitul lunii august, inclusiv întâlniri cu cardinali din întreaga lume pentru a discuta despre o nouă constituție a Vaticanului, o ceremonie pentru numirea de noi cardinali și o vizită în orașul italian Aquila, ar putea prefigura un anunț de demisie al Papei.

Orașul Aquila este asociat cu Papa Celestin al V-lea, care a demisionat din papalitate în 1294.

Dar Papa Francisc a negat un astfel de scenariu. ”Toate aceste coincidențe i-au făcut pe unii să creadă că se va întâmpla același lucru. Dar nu mi-a trecut niciodată prin cap. Pentru moment nu", a declarat Papa Francisc într-un interviu exclusiv acordat publicației Reuters citată de Rainews.

Operația de colon ”a fost un mare succes”, a declarat Papa făcând referire operația de stenoză diverticulară pe care a suferit-o anul trecut, în care i s-a extirpat o secțiune din colon, rămânând internat timp de 10 zile la Spitalul Gemelli din Roma.

De altfel Pontiful a negat zvonurile despre existența unui cancer. Medicii ”nu mi-au spus nimic”, a râs el și a respins aceste zvonuri drept ”bârfe de curte”.

Francisc, totuși, a reiterat poziția sa că  într-o bună zi ar putea să demisioneze dacă sănătatea sa precară îl va împiedica să conducă Biserica, ceea ce era aproape de neconceput înaintea lui Benedict al XVI-lea. 

Cu privire la următoarele călătorii pe care le va efectua Papa în viitorul apropiat acesta a anunțat: ”Aș vrea să merg în Ucraina dar mai întâi aș vrea să merg la Moscova. Acum, după întoarcerea din Canada, este posibil să merg în Ucraina” (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel