Papa Francisc, încheiere vizită Irlanda: Iertare pentru abuzurile clerului

Papa Francisc, semnal de alarmă. Apel pentru întreaga lume
Papa Francisc, semnal de alarmă. Apel pentru întreaga lume

Papa Francisc şi-a încheiat duminică vizita de două zile în Irlanda prilejuită de cea de-a IX-a Întâlnire Mondială a Familiilor 2018, marcată de problema abuzurilor comise împotriva minorilor şi femeilor de membri ai clerului din această ţară timp de mai multe decenii.

Avionul companiei irlandeze Aer Lingus care l-a transportat pe papă la Roma a decolat la orele 17:45 GMT de pe aeroportul din Dublin, după o scurtă ceremonie de despărţire la care au participat premierul irlandez, Leo Varadkar, şi un grup de înalţi prelaţi. Cu câteva ore înainte, papa Francisc a cerut din nou iertare pentru abuzurile comise de preoţi, de instituţiile religioase şi de ierarhia bisericii irlandeze. El a reiterat acest lucru în faţa a peste 300.000 de persoane, reunite în Phoenix Park din capitală pentru a asista la liturghia de închidere a Întâlnirii Mondiale a Familiilor 2018.

Mea culpa pentru abuzuri

Înainte de a începe euharistia papa a citit un mesaj de 'mea culpa' pentru abuzurile de putere, conştiinţă şi sexuale comise de Biserica din Irlanda. La încheierea liturghiei s-a anunţat că viitoarea Întâlnire Mondială a Familiilor va avea loc la Roma, în 2021, potrivit anunţului făcut de cardinalul Kevin Farrell. Roma - mai concret Vatican - este oraşul ales pentru a celebra aceste eveniment creat de papa Ioan Paul al II-lea şi care se organizează din trei în trei ani. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel