Papa Francisc oficiază Slujba de Paşte la Vatican - VIDEO

Papa Francisc oficiază în această dimineață Slujba de Paşte dedicată Învierii lui Iisus Hristos.

Papa Francisc oficiază Slujba de Paşte dedicată Învierii lui Iisus Hristos şi oferă binecuvântarea 'Urbi et Orbi' de la bazilica Sfântul Petru din Vatican, transmite duminică DPA, scrie Agerpres. 

Ceremonia se desfăşoară cu începere de la ora 10:00 (ora Romei - 08:00 GMT), în cerc restrâns din cauza restricţiilor antipandemice şi ca măsură preventivă împotriva infecţiilor cu noul coronavirus, mai notează DPA.

Liturghia Pascală, fără Piața plină cu zeci de mii de pelerini



Înainte de pandemie, Liturghia Pascală se desfăşura de obicei în Piaţa Sfântul Petru, în faţa a zeci de mii de pelerini. Anul acesta, la fel ca şi anul trecut, papa Francisc este nevoit să oficieze cea mai importantă sărbătoare a creştinătăţii din bazilica Sfântul Petru. La slujbele oficiate în Săptămâna Mare s-a permis accesul în interiorul catedralei a unui număr de cel mult 200 de credincioşi.

Prin binecuvântarea 'Urbi et Orbi' (pentru oraş şi întreaga lume), rostită la sfârşitul Slujbei Pascale, papa le oferă credincioşilor binecuvântarea apostolică şi indulgenţa plenară. Această binecuvântare este oferită cu ocazia Paştelui şi a Crăciunului, precum şi atunci când este ales un nou papă, mai notează DPA.

Transmisiune în direct de la Vatican 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel