Papa Francisc, invitat în România de episcopii catolici

Episcopii catolici din România, reuniți la Oradea în perioada 26-28 septembrie, îl invită pe Papa Francisc să viziteze țara noastră, a anunțat miercuri, într-un comunicat, Conferința Episcopilor din România (CER).

'Exprimând dorința legitimă a creștinilor catolici din România, și nu numai a lor, episcopii catolici din țara noastră au decis să îl invite pe Sfântul Părinte Papa Francisc să viziteze România. Venirea Papei în țara noastră va putea fi, fără îndoială, o mărturie a grijii părintești a Urmașului Sfântului Petru pentru binele poporului nostru, care poartă Roma în nume și latinitatea în spirit', se precizează în comunicat, notează Agerpres.

Invitația adresată Papei Francisc de a vizita România, analiza diferitelor aspecte ale vieții bisericești și indicarea unor inițiative comune ale Bisericii locale — inclusiv în contextul încheierii Anului Sfânt al Milostivirii — sunt câteva dintre subiectele care s-au aflat în centrul discuțiilor episcopilor catolici.

Lucrările au fost găzduite de Episcopia Romano-Catolică de Oradea. La deschidere a participat și nunțiul apostolic în România, Miguel Maury Buendia, care a transmis mulțumirile pentru colecta făcută, la inițiativa Papei Francisc, pentru Ucraina.

S-a stabilit ca următoarea sesiune ordinară a Conferinței Episcopilor catolici din România să se desfășoare la Cluj-Napoca, la sediul Episcopiei Greco-Catolice Cluj-Gherla, în perioada 3-5 mai 2017.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel