Papa Francisc i-a scris lui Putin, înaintea summit-ului G20

Vaticanul informează că Papa Francisc i-a trimis o scrisoare președintelui Rusiei, Vladimir Putin, pe tema chestiunii siriene. Totodată, au fost infirmate zvonurile potrivit cărora Suveranul Pontif l-ar fi chemat în audiență pe liderul regimului de la Damasc, Bashar al-Assad, așa cum pretindea presa argentiniană.

Punctul nevralgic al dezbaterilor de la Sankt Petersburg, unde începe astăzi summit-ul G20, este cel al unei posibile intervenții militare în Siria, acolo unde rebelii se luptă cu milițiile guvernului de doi ani. Rusia nu acceptă un atac al Vestului într-o țară aflată în zona sa de influență și avertizează că vor exista urmări dacă se va purcede la intervenția armată. Președintele Vladimir Putin se îndoiește că al-Assad a folosit arme chimice, așa cum susține SUA, substanța care ar putea deveni un casus belli în Orientul Mijlociu.

Papa Francisc intervine și el în ceea ce ar putea deveni un conflict la scară globală, redactând o epistolă pentru liderul de la Kremlin. El face ”un apel din suflet” pentru găsirea unei soluții pașnice la criza din Damasc, adăugând că acțiunea militară ar fi o ”acțiune zadarnică”. Vaticanul promite să dea publicității întregul text al scrisorii trimise de Papa Francisc lui Vladimir Putin.

În acest timp, cancelarul Angela Merkel, extrem de reticentă față de un eventual atac în Siria, a sosit la Sankt Petersburg. Premierul britanic David Cameron a aterizat și el pe aeroportul din Rusia.

Secretarul de stat însărcinat cu Afaceri Externe al Marii Britanii, William Hague, se va întâlni astăzi cu lideri ai eterogenei opoziții din Siria.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel